Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najit majitele podle SPZ

Od: hochman odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, lze najít majitele vozu, podle SPZ, který mne vytlačil z vozovky? Případ řeší PČR s tím, že auto o které se jedná,je jiná značka, je vrak,je nepojízdné a značky jsou stále na něm. Podle SPZ (8B0 8455)mám ho na kameře, to není staré auto, má ještě zelenou známku.Děkuji za odpověd´.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tondac*
hodnocení

3x

Protože to jsou většinou líní neschopní lempové, kteří si nechtějí přidělávat práci a vyšetřují po telefonu ...

Jinak 8B08455

OSOBNÍ AUTOMOBILY

OPEL

UNIQA POJIŠŤOVNA, A.S.

3.3.2013 - 6.6.2016

jirrka*

Děkuji za pochopení otázky, hochman, a odpověd´.

repkin*

Otázka zněla kdo je majitelem vozidla, ne zda má vozidlo pojištěné. *ee*

cicka*

Tím jen potvrzujete, že tazatele vůbec nechápete. *smich*

vlastimilzima
hodnocení

1x

Oficiální možností je podat na obecní úřad s rozšířenou působností (odbor dopravy, který vede mj. evidenci motorových a zák. přípojných vozidel) žádost podle § 5 , odst. 7, písm. a) zákona č. 56/2001 Sb., - jako osoba fyzická - o výpis z evidence a uvést prokazatelně právní zájem (důvod) pro podání takové žádosti. Může jít o spáchání přestupku v dopravě, poškození vozidle, v+ci, např, oblečení, neoprávněné parkování a zábor místa atp. Žádost - není předepsaný formulář - je zpoplatněná. Bližší informace na příslušném odboru dopravy.

Sice máte teoretickou pravdu, ale nedovedu si představit situaci, že úřednice na přepážce rozhodne, že tazatel má opravdu právní zájem na tuto informaci. Příklad s tím postříkaným oděvem, domnívám se, že ho odešlou na policii, aby se vyhnuli podezření, že rozhodli neprávem, páč znečištění nebylo od vozidla, které uvádí žadatel.

hodnocení

0x

Když ho nenašla policie, těžko ho najdete Vy. Zřejmě se jedná o podvod. Snad jen náhoda, nebo další kontrola policie někde na silnici.

Pokud oslovíte soukromého detektiva, za prach snad něco dokáže.

doplněno 14.03.17 08:46:

Když auto není pojištěné, čkp nic nezjistí více, nežli policie. ČKP jen porovnává údaje, nemá páku na pátrání po řidiči, který jezdí s něčím nedovoleným.

ovczaak*
hodnocení

0x

zkuste ještě ČKP,podle jejich databáze je auto nepojištěné. na stránkách mají kontakt. ti dokáží být celkem výkonní a na rozdíl od policie mají motivaci majitele najít. kdysi se mi stalo něco podobného,sestřelilo mne auto,prý kradené,šofér utekl...pčr to odložila. dostal jsem z nich jméno majitele vozidla,jel jsem za ním do jihlavy... ten půjčil auto bráchovi v ostravě. brácha ho nechal u automechanika na horní bečve. mechanik ho půjčil kámošovi z vesnice kousek ode mne. v té vesnici jsem šel do hospody,poptal se místních,ti mi ukázali,kde týpek bydlí. tak jsem ho lapl a dovlekl na pčr,případ uzavřen. trvalo mi to tři dny. tolik k práci pčr...*zed*

doplněno 14.03.17 12:28:

no,napsal bych mu to tu krok za krokem,ale koledoval bych si o upozornění na porušení pravidel...potřebuje vědět,na koho je ta rz. pokud to pčr nenapíše do oznámení o odložení,musí to zjistit jinak. a jsou instituce,které do těchto databází mají přístup. a tam pracují lidé,se kterýma se dá mluvit,občas. až najde majitele rz,pokecá s ním. já to vidím tak - na auto bez dokladů,které se musí převézt,nikdo nebude vyrábět rz,prostě je šlohne anebo si je půjčí od známého. šlohnuté se nevrací,půjčené ano. a pčr asi auto s těma rz našla...

repkin*
Mohlo jít i o pozměněnou RZ

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu šlo o auto s falešnou značkou. Tj. podle značky najdeš (policie našla) pravého vlastníka značky, ale auto které tě vytlačilo už ne. Tj. to auto dohledáš hodně těžko (možná tak mordparta a ta se tím zabývat nebude).

Jako první ověřit, jestli s použitím značky neměl něco společného její vlastník - dal jí na jiné auto, půjčil známému atd. Taky mu jí mohli ukrást a zase vrátit atd. atd.

bambula*
hodnocení

0x

Pokud jste obyčejný člověk, tak máte smůlu, pokud jste neobyčejný, tak se to dohledá

mmmmmmmmmmmmmmm
hodnocení

0x

..dnes si kdekdo vyrobí značku v grafickém programu, volej věštci

hochman
hodnocení

Zřejmě jste nepochopili dotaz, jak může PČR zjistit, že celkem nová SPZ 8B0 8455 patří, po telefonátu majiteli vozidla, k starému, nepojízdnému(na zahradě odstavenému) vraku. Zamyslete se, zdravím Hochman

Pokud se domníváte, že jsme nepochopili dotaz, tak ho napište, prosím, ještě jednou, abychom ho pochopili.

Zdravím, Milan

cicka*

O jakou značku auta se jedná?

Tak možné to je. Třeba to někdo přihlásil, než se z toho stal vrak nebo byly značky ukradeny. Každopádně zjistit to jde třeba pres pojistku. Pokud mate známého...jsou na netu stránky, kde po zadání rz vyjede jestli je pojistene, kde a jak dlouho.
repkin*
PČR RZ vylustruje a zjisti na jakem autě je nebo byla zaregistrovaná.

xenofob
hodnocení

0x

Hochman ty položíš hloupou otázku a pak sám píšeš, že jsi položil hloupou otázku, na kterou nelze odpovědět a obviňuješ nás z nepochopení zadání...Kup si učebnici kriminalistiky a přečti si základy policejní práce, nebo s odkazem na zákon o svobodném přístupu k informacím požádej PČR nebo Policejní akademii o vysvětlení postupů policistů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]