Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení online

Od: john* odpovědí: 5 změna:
Ahoj. Má někdo zkušenosti se sjednanim povinného ručení online? Jde mi o to,uvedu příklad: Dejme tomu v pondělí se sejdu s panem který pres internet prodáváme auto. Já ho projedu, zkontroluju a uvazim že ho vezmu.V ten moment začíná to horší. Třeba v tom jeho autě srovnám ručení, odešlu závaznou objednávku a pošlu peníze. Nebo je to jinak? Kdy mi přijde zelená karta abysme mohli dokončit přepis? A jsou reálné ceny že za roční pojištění na naftu 1.9 zaplatím 10 tisic nebo čekat víc? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Povinné ručení se neřídí jen kubaturou motoru - já mám 2.0 a platím 2600,- vč. 700,- za pojištění skel bez spoluúčasti.

On-line sjednání je vlastně základní zadání přes net, zbytek telefonicky - platné je "od teď" a doklady dostanete do 2 dnů poštou. Zaplatit se musí do 14ti dnů.

Zelená karta sice přijde mailem ihned po sjednání, ale tu úřady většinou neakceptují - potřebujete tu z pošty.

doplněno 12.03.17 20:15:

Já se pokusil vytištěný doklad "zelenou kartu" podložený i pojistnou smlouvou prosadit na úřadě - ale narazil jsem na blbce a ten trval na klasickém dokladu. Asi má smluvené provize od pobočky pojišťovny naproti, protože tam chodil každý takto odmítnutý, sjednal, doložil, pak zahodil (resp. odstoupil od smlouvy v 8mi denní lhůtě)... bylo to levnější než cesta domů a na úřad v jiný den.

john*
hodnocení

Dík za první a asi poslední odpověď, zajímavé že lidé tu komentují zmaty typu zvyknout si na tanga či co patří do česnečky. A myslíte že když si ji vytisknu z toho mailu tak to uznají než přijde origo do schránky?

hodnocení

0x

Na internetu sjednáte řádnou smlouvu, behěm několika minut Vám přijde zelená karta. Tu si můžete vytisknou na zelený papír, nebo i na bíly.

Platnost tohoto dokladu je jen omezena datem, který tam agentura (makléř pojištovna) uvede.

Mě akceptovali doklad o uizavření pojistného, vytištěný na bílý papír.

john*
12.03.17 20:15
hodnocení

Díky!
Při přepisu požadují platný doklad o pojištění. Já vždy dokládal k papirům pojistku původního majitele a vždycky to prošlo. Epojisteni.cz mi zelenou kartu pošle obratem po sjednání pojistky, že si ji můžu vytisknout, než přijde poštou "pravá",ale ve smlouvě mají upozornění že vytištěná provizorní karta nebude pravděpodobně uznávána mimo území ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]