Nejste přihlášen/a.
Povinné ručení se neřídí jen kubaturou motoru - já mám 2.0 a platím 2600,- vč. 700,- za pojištění skel bez spoluúčasti.
On-line sjednání je vlastně základní zadání přes net, zbytek telefonicky - platné je "od teď" a doklady dostanete do 2 dnů poštou. Zaplatit se musí do 14ti dnů.
Zelená karta sice přijde mailem ihned po sjednání, ale tu úřady většinou neakceptují - potřebujete tu z pošty.
Já se pokusil vytištěný doklad "zelenou kartu" podložený i pojistnou smlouvou prosadit na úřadě - ale narazil jsem na blbce a ten trval na klasickém dokladu. Asi má smluvené provize od pobočky pojišťovny naproti, protože tam chodil každý takto odmítnutý, sjednal, doložil, pak zahodil (resp. odstoupil od smlouvy v 8mi denní lhůtě)... bylo to levnější než cesta domů a na úřad v jiný den.
Na internetu sjednáte řádnou smlouvu, behěm několika minut Vám přijde zelená karta. Tu si můžete vytisknou na zelený papír, nebo i na bíly.
Platnost tohoto dokladu je jen omezena datem, který tam agentura (makléř pojištovna) uvede.
Mě akceptovali doklad o uizavření pojistného, vytištěný na bílý papír.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.