Nejste přihlášen/a.
Dobrý den koupil jsem auto které bylo dovezeno z Německa má německý techničák. Byl jsem na odboru dopravy kde jsem auto chtěl přihlásit. Všechno proběhlo dobře ale techničák a záznam o stk si nechali protože budou dělat české doklady. Zajímá mě jestli můžu s autem jezdit když mám jen kupní smlouvu a zelenou kartu nebo musím opravdu čekat až do doby kdy udělají doklady? Děkuji
Co má mít u sebe řidič přo jízdě si snad pamatujete z autoškoly, auto má mít RZ , k autu musíte mít registrační doklad, zelenou kartu, řidičský průkaz...já s sebou vozím OP nebo pas k prokázání totožnosti...i když totožnost lze prokázat i řidičským průkazem který je veřejnou listinou...
Další část otázky, zda skutečně musíte čekat na doklady a zančky proto pokládám za hloupou, samozřejmě na nci čekat nemusíte, jezděte jen s kupní smlouvou, bez dokaldů a značek, s rizikem, že si vykoledujete zákaz řízení na 6 měsíců...minimálně...
Hezký den přeji, pokud můžu, přidám se k vaší otázce. Jsem ve stejné situaci, s autem bych bez dokladů nejezdila, ale zajímá mě, jak dlouho to na úřadu trvalo než vydali TP. Díky
honzas1: děkuji já četla, že cca měsíc a prej tam musím jít třikrát
tak tomu taky nerozumím proč. Jednou tam jdu přihlásit a pak vyzvednout, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.