Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem majitel vozu Škoda Yeti , se kterým bych se měl dostavit do autorizovaného servisu k provedení přehrání řídící jednotky /afera VW/. Je mojí povinností se k tomuto úkonu dostavit?Náhradu mi žádnou nedají. Děkuji za odpověď.
Náhradou by mělo být to, že by přehrání mělo být bezplatné (nebo se pletu?). Dnes jsou navíc autorizované servisy snad v každém okresním městě, někde dokonce několik. "Odměnou" by mělo být, že projdete emisemi, což by se v opačném případě na přísnější STK nemuselo podařit. Týká se vůbec tenhle problém Vašeho vozu?
Povinost u nás na tuto akci přijít není a pokud máš čip, tak by jsi o něj přišel.
Na emisích projdeš v obou případech.
V případě standartního SW projdeš emisemi jelikož ŘJ právě vyhodnotí , že se emise měří a upraví spalování na hodnoty předepsané emisní normou.
V případě čipu vetšinou kvalitně odvedeného SW projdeš také.
Sám mám motor , který je postižený diesel gate a po čipu vše o.k. včetně readiness kodu...
Je třeba však říct, že kvalitní čip je adekvátně zaplacený a vozidlu a požadavku zákazníka na míru udělaný...
Jestli máš načipovanou jednotku tak tam jeď,sice přijdeš o čip,ale budeš mít zadarmo auto způsobilé k provozu na pozemních komunikacích. S načipovanou jednotkou už dnes neprojdeš emisemi. Po připojení na diagnostiku to okamžitě zjistí a letíš jak namydlený blesk. Pokud se nejedná o továrně schválené čipování tak nepřemýšlej.
Jinak bych se na to vyprd,jestli bude mít auto takové emise nebo takové je jedno a tvoje povinnost to není,ovšem v tvém případě bych neváhal
Můžete mi prosím Vážení rádcové vysvětlit jak na měření emisí poznají načipované auto?
Děkuji za přesné objasnění.
Ano myslím,ale pravděpodobně to tak bude,protože pár týpků co kvůli tomu vyhodili už jsem řešil Na měření se ani nedostali,upravená jednotka,jdi do...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.