Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo za to muze?

Od: bourakhehe odpovědí: 9 změna:
dobry den stala se mi nehoda v praze borec si rozmyslel na posledni chvili ze pojede do leva tak vyhodil blinkr zaslapl to a ten predemnou to taky zaslapl a ja uz nestihal do brzdit tak jsem to strhnul ke krajnici a pana jen skrnul mel jen skrably naraznik na stare schnile ochcavce ale bohuzel jsem asi nemel tu vzdalenost co jsem mel mit.. on zadupl a ja nemel vzdalenost kdo je ten kdo za to muze? sepsali jsme to na me.. diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vykuk*
hodnocení

3x

Odpověď na dotaz je jasnej, vaše vina.

Ale na druhou stranu, myslím si že většina z nás by taky měla hodněkrát namále, v provozu ve městě, kdyby nám na to někdo nečekaně dupnul. Nevídám po městě moc aut, kde by byly odstupy desítky metrů.

Posledně, co si vzpomínám, jsem byl asi 3tí auto na semaforech, a když jsme se na zelenou začli rozjíždět, tak cca po 5m ten první magor začal brzdit, ještě v křižovatce ( přejížděli jsme 4 proudý městský okruh). Dost mě to vyděsilo. Jsou situace, která může nachytat každého. Když se něco má posr..t , tak tomu nezabráníte.

sebod*
hodnocení

2x

Tak jasně že Ty. Pán před Tebou stihl zabrzdit (dodržel bezpečnou vzdálenost), Tys jel buď rychleji, nebo nalepený na zadek a nestihl jsi to zabrzdit.

hodnocení

1x
Co nedobrzdis to neobkecas.
Mas dodrzovat odstup , at stihnes dobrzdit.

mp*
hodnocení

0x

Bohužel musím konstatovat, že za to vždy může ten poslední. Prostě nemůžete do někoho narážet. To dá rozum.

bourakhehe
hodnocení

jasne chapu dekuji no vite co nejakou tu vzdalenost jsem mel ale asi ne zas uplne tu co ma bejt a ani jsem nejel nalepeny ale namam tak dobre brzdy nejspise zadupnout to v 60-70 a stat na par metrech jde blbe solidne to zaslapli tak jsem to strhnul ale stejne jsem ho skrtnul.. znate to prazaci brzda plyn
sebod*

Když nemáš dobré brzdy, tak si je dej opravit. A než Ti je opraví, tak jezdi podle toho...

Když nemá dobré brzdy, tak by neměl jezdit vůbec.

asd1

Jsi 100% viník.

Malý odstup - reakční doba je vteřina, při 60-70 kmh za tu dobu ujedeš 20 metrů, pokud máš k tomu ještě horší brzdy tak i když máš odstup 30 metrů tak nedobrzdíš. Příště s tím počítej, nechávej si větší odstup a sleduj situaci co nejdál před tebou - přes auto jsou obyvykle vidět i brzdovky toho prvního, pokud bys reagoval na ně tak dobrzdíš v pohodě...

A to buď rád, že jsi měl kam uhnout a jen ho škrtnul. Jinak by to byly dvě auta do šrotu a v horším případě i zranění.

Jestli tě to uklidní, tak takových je spousta. Myslí si že to mají pod palcem, pak když se něco semele a dojde na brzdy, tak jen čumí a pic řach bum. Podívej se např. jaký odstup mají kamiony od auta před sebou, a to jedou kilo. Rozdíl v brzdné dráze na suchu 30 metrů + vteřina reakce = kamion zastaví o 60 metrů dál než osobák. Fyziku neokecáš... A když kamionu 10 metrů za zadkem blikneš brzdama ať trochu odtáhne, tak začne blikat a troubit co to jsi za vola...

hodnocení

0x

říká se jakmile tlačíš tak i platíš *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]