Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji nabíječku akumulátorů, ale spíše než podle recenzí na Heurece, bych se rád řídil recenzemi uživatelů, zde.
Moje požadavky:
1) Kvalita autonabíječky
2) musí mít funkci START
3) nabíjení pro baterie min. 150Ah (Abych mohl nabíjet baterie v traktoru na vejdě apod.)
4) Nepřemrštěná cena
Díky za každé tipy
Ještě jsem zapomněl, že by měla mít funkci automatického odpojení po nabití.
tato je výborná - ostatní jsou od 3-4tisíc nahoru...
teď jsem se bavil s kolegou -má benzín 1,6 i a prý má tak blbou baterku, že startuje jedině s tímto - alza.cz/...
Nevěřil jsem, prý bez potíží nastartuje i 5x týdně...
Aby akumulátor dlouho vydržel, je potřeba ho správně nabíjet, teda nabíjet na vyšší napětí, tam ho nějakou dobu držet a poté udržovat na nižším napětí. Tímto se omezí sulfatace elektrod. Už vzniklé sulfáty snad částečně rozbíjí pulzní nabíjení. A samozřejmě je příjemné, když je nabíječka zkratuvzdorná a odolná přepólování. Spokojený jsem jednak s nabíječkou z Lidlu - snad za 500,-Kč a pak od číňana aliexpress.com/... . Obě inteligentní, čínská naběhne i u hluboce vybité baterky, zobrazuje, co právě dělá a má i nějakou tu pulzní desulfataci. Tlačítko start? Nemá snad smysl, nabíječka nabíjí a po skončení nabíjení přejde do udržovacího režimu. Minimálně 150Ah? Každá nabíječka nabíjí jakoukoliv kapacitu, dle nabíjecího proudu to samozřejmě pak trvá déle. V případě traktoru a dalších strojů bych hledal spíš startovací vozík s nabíjením.
Např. funkci start bych dnes uvítal. Nechal jsem si u auta přes noc zapnuté rádio a ráno jsem to nenatočil. U každé nabíječky píšou od kolika do kolika ampérhodin je vhodní např. od 8 - 120Ah. Vozík nechci, potřebuji něco kompaktního. Ten traktor, vejda apod. budu nabíjet pouze minimálně, hlavní je automobil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.