Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klesla mi chladicí kapalina.Dá se mísit?

Od: kolotoc* odpovědí: 6 změna:

Mám C4 1,4 r.2009. Málo jezdím,všechno funguje a zaspím kontrolu chladicí kapaliny.V servisní knížce je doporučená kapalina zn.citroen 9979.70.Mám najeto 44 000 km.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

2x

jestli ještě nebyla měněná, tak bych nemíchal, ale rovnou kompletně vyměnil

Vyměnit za stejnou. Jinak riskuješ že nová rozpustí usazeniny té staré a začne ti to někde téct.

hodnocení

2x

Teď na léto bych to asi již dolil vodou a na zimu vypustil,dal proplach a pak novou libovolnou .PSA dává v prvorýrobě Glacelf Auto Supra výměna co 5 roků .Jinak po důkladném proplachu (nejlépe protiproudem) pak libovolnou a G12 nic nezkazíš.Mám G12 - 2xXantie (v první už asi potřetí druhou mám krátce s čerstvou před koupí ) a 1xP106

doplněno 06.03.17 18:41:

Destilka není nutná spíše naopak dle odborníků je horší než lepší a nejlepší je měkká voda!

kolotoc*
hodnocení

Díky za radu.Doleju vodou a během léta vyměním náplň.:)

Samozřejmě destilovanou :)

fik
hodnocení

0x

Kapalinu vyměnit,má interval 5 roků a pokud nebyla od novoty měněná tak nic neřešit a vyměnit celou náplň. Za stejnou jaká je předepsaná naředěnou na předepsanou koncentraci,tady nemá smysl nic řešit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]