Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vám všem, kteří by jste mohli poradit. Manželka má staré auto - Fiat Cinquecento S. Při nastartování by měla zhasnout kontrolka dobíjení, ale začala prosvěcovat. Nesvítí úplně, ale tak na půl a když se šlápne na plyn, má má snahu, zhasnout, ale opět při volnoběhu prosvěcuje. Mám obavy, abych nevyštavil baterii. Opravu jsem vyloučil z důvodu, že auto má STK ještě 4měsíce a další by už neprošlo. Prostě auto na dojetí, ale momentálně náš jediný dopravní prostředek do města a do práce. Budu vděčnej za každou radu. Děkuji. Martin
Závada je jednoznačně v alternátoru. A tam je těch součástek více, ale zřejmě snímač proudu /uhlíky/., Laik to neopraví. Doporučuji vrakáru a tam sehnat stejný nebo podobný alternátor - alternátor s podobnými hodnotami včetně uchycení a smaslem optáčení.. Slušnej šéf slušného vrakoviště by měl poradit. A nebo, pokud je slušná baterka a dobrá nabíječka, jezdit těch pár dní na krátké vzdálenosti jen na alternátorem málo dobíjenou baterku a tu po jízdě vždy dobít. Baterce to celkem nevadí.
Děkuji za radu, co se týče klínáku, který by mohl prokluzovat na řemenici. Hned zítra na to kouknu, protože si myslím, že to bude asi tím. Zapoměl jsem dodat, že z motoru už taky teče olej, takže někde ve spod to bude mastný i na řemenici. Prostě je to už auto na dojetí a na žádné velké vzdálenosti si ani netroufám. Ale přezto díky vám všem, za jakoukoliv radu. Kouknu na to a dám vědět. S pozdravem- Martin
Altík nebo klíňák - ten může klouzat kvůli zamaštění.. Pokud nedobíjí a chceš jezdit bez opravy tak je nutná nabíječka (nejlíp Lidl za 500,-)
1. odmasti řemenice a klíňák (drážkový řemen) a uvidíš, pokud nepomůže tak proměřit, altík sehnat někde z vrakáče... Tyhle auta se občas rozdávaj i za odvoz - někomu zdechne motor a altík je OK, auto neprodejný tak to nechá zdarma zdarma, je rád když se nemusí babrat s ekolikvidací...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.