Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nácvik couvání s vlekem na PC?

Od: goro* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, co myslíte existuje nějaký program ,kde by si mohl zájemce zkusit procvičit couvání s vlekem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

3x

žádný program nedokáže nahradit osobní zkušenost ,ať u jde o vlek (což je horší) nebo přípojný vozík (což je nesrovnatelně lehčí)

trénovat trénova trénovat ,nic lepšího není jak zde bylo už řečeno :)

hodnocení

2x

Chce to volné parkoviště a trénovat. Je potřeba to dostat do krve in natura.

hepcziiik*
hodnocení

2x

couvat, couvat, couvat. Nejřív s prázdným, později s plným

Jiná rada není.

Snad možná ještě jedna - při tom trénování nespěchat...

a osobně doporučuji umět používat vnější zrcátka, ale to už je subjektivní názor, někdo je nepoužívá ani při jízdě "solo" a při couvání se pak na sedačce kroutí jak posolenej slimák... :)

dejavu*
hodnocení

2x

No, to je lahůdka, zvlášť při zatáčení, kdy se vozík kudrnatí na všechny strany, je to příšerné :-D Osobně se snažím to dostat do roviny, jinak se to stále někam kroutí, tak držím palce, aby ses to naučil(a) lepší než já a bez zauzlovaného vozíku někde o samotě natrénoval(a). :)

jambus*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Taky patřím k těm co s vlekem jezdí 1-2 krát ročně. A je to znát,když s tím nejezdíte každý den.Jak už bylo zmíněno,tak je nejlepší si auto s vuzkem pokud možno srovnat.Nespěchat.Pokud mi začíná vozík jít do strany,tak okamžitě dorovnávám na opačnou stranu.

PS: a vůbec bych si nemyslel,že je potupné si vozík odpojit,otočit a nacouvat sólo.Někdy je to ohodně rychlejší :)

Tak v sobotu pro vozík a šup na parkoviště a trenovat :) Hodne štěstí

goro*
hodnocení

Dobrý den,puvodně jsem myslel couvání s nákladním autem a přívěsem,ne osobák a vozík,to mi ani nedelá problémy,spíš jsem myslel nějaký fígl čeho se držet při couvání podle zrcátek anakonec díky za názory.Ahojte...

hepcziiik*

Couvat přes zrcátka není takový problém, jen je potřeba mít správný odhad. Ale pokud ho nemáte, problém to už je. Pomůže taky dobrý navigátor, který ukáže jak moc a kam ještě můžete. Bohužel mám zkušenosti, že lidi co jezdí a to hlavně s náklaďákem, ty ukázat umí, u "civilistů" to je většinou jen nesrozumitelné mávání rukama do všech stran...

Fígl nevím jestli existuje, podle mě to nevyřeší nic jiného než několikrát zmiňovaná praxe. nacouvejte pár set kilometrů a couvání se stane hračkou. Ono je to stejné jako s jízdou dopředu. Kdo vytáhne auto jen na dušičky, je většinou ho potkat před sebou, za sebou i proti sobě...

doplněno 28.10.09 16:17:

chtěl jsem napsat potkat ho je neštěstí... :)

jarda2*
hodnocení

0x

Njn, zrovna nedavno jsem jel poprve v zivote vozikem, docela zabavne s tim couvat, nakonec jsem do vyjezdu vjel potupne popredu, vozik odpojil a otocil ;) Chtelo by to kuzely nebo nejak jinak vyznacit, nekam couvat neni az takovy problem, ale trefit se do nejakeho koridoru, to uz je neco :-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma couvání podle zrcátek
Otázky na téma couvání s vlekem

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]