Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
mám dotaz,předem však upozorním ,že jsem lajk co se týče aut,takže se omlouvám za nepřené výrazy.Zpět k problému. Když jsem si chtěl vytřít podvoze u Fabie 1.4 50kw 2001 AME motor ,tak jsem zjistil že mám potečené olejovitou kapalinou obě spodní ramena,takže jse pátral. A zjistil jsem ,že mi to asi kape z manžet od serva (viz foto) Prostředek serva není potečený ,jen spodek manžety přes kterou mi to če po ramenách. Vím že je to těžké takhle na dálku radit,ale myslíte ,že to chce komplte nové servo? Máte s tím zkušenosti? Díky
Dobrý den,
záleží jak dlouho to teče a kolik toho vyteklo.U fabky je už elektrické servo jestli se nemýlím.Posilovač jinak funguje normálně? Zůstala v nádržce ještě nějaká kapalina? To bohužel takhle na dálku těžko říct. Možná bude stačit vyměnit jen manžety jetli toho oleje nevyteklo moc. Určitě to nechte co nejdříve prohlédnout automechanikem. Takhle na dálku vám toho bohužel víc neporadím.
Ano jinak funguje a ano zůstala,ale jiste chápete ,že to není sranda a nechat to být a jen dolívat je dle mýho upná blbost.
Pak to musíš dát opravit. Některá serva jdou přetěsnit,záleží jaký typ serva tam máš,ve fabii byly myslímže dva typy. Možná by bylo lepší to vyměnit,pokud koupíš originál tak to už auto přežije
Dobře ale auto má najeto skutečných 50tis jak je to možný? To je nízkej najezd na to aby odcházelo servo ne?
Navíc je to slušná pálka za to servořízení. To je už zlodějna!
Ono to není jen o nájezdu,ale i o stáří,gufera puchří taky věkem. Nebyla tam někdy měněna servokapalina? jestli tam nebyl špatný typ který to řízení odrovnal.
Zlodějina to možná je,ale nic s tím neuděláš
Mělo by jít,ale musíš počítat že to spolkne nějaký čas,mechanik je musí vymontovat,poslat specializované firmě co se tím zabývá,počkat než přijde a dát je zpět,samozřejmě+ geometrie. Kompletní renovace taky něco stojí,podle použitého materiálu a času. Asi určitě méně než nové,ale nové by jsi zase měl za den hotový.
To není jako řízení na 120L,na to je třeba spousta speciálních přípravků,znalostí a tím se přímo mechanici nezabývaj. To se odesílá specializované firmě která tu repasi provede. Autorizovaný servis to nedělá vůbec,ti ti nabídnou kompletní výměnu
Obávám se že ano, ona ta manžeta slouží jako prachovka takže to teče s převodky řízení takže buď z vrakáče (riziko),nová nebo repasovaná ,anebo to nechat tak a dolévat olej dokuď neodejde úplně-možná auto přežije
Výměna nebo repas řízení,tohle už se bude jenom zhoršovat. Zatím musíš udržovat náplň serva na max a co nejdřív dát auto opravit. Ta manžeta tam není od toho aby držela olej v převodce,to je jenom krytka kloubu tyče řízení a aby k převodce nelítal bordel. Pokud to z ní teče,teče to přímo ze servořízení. Možná jde jenom přetěsnit,teď si tím nejsem úplne jistý
Moji ženě taky řízení teklo a teklo tak moc že jsme dolívali jak zběsilí nemá to cenu nakonec jsme koupili tady autodily-na-skodu.cz/... ale upozorňuju je dobré předem vedět zdali máš koyo nebo trw. Brali jsme repas a už rok je to v pohodě do bazarového bych nešel.
Ak ste v časovej alebo finančnej tiesni a máte dosť silné ruky, tak dá sa zachrániť čerpadlo vytiahnutím poistky č.7 (alebo v motorovmom priestore odpojením kábla do poistky č.3)
Počas doby zháňania riadenia bude servočerpadlo vyradené a chránené pred chodom nasucho. Tiež straty oleja sa zmenšia, akurát budete mať pár dní posilňovňu v zátačkách. Čo sa týka príručky, tak nezakazuje jazdiť keď je servočerpadlo v poruche, takže je to relatívne prijateľné riešenie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.