Nejste přihlášen/a.
Včera se mi stalo, že jsem po zastavení Na Petřinách zapomněl rozsvítit tlumená světla a projel jsem tak několik úsekových radarů s kamerami. Zjistil jsem to až u Ruzyně, kdy jsem světla zapnul. Platil už někdo z vás pokutu za nesvícení ve dne, kdy jako důkaz byla fotografie z nějakého radaru?
tak toho bych se rozhodně nebál a v Praze už vůbec ne, jelikož sami pražáci jezdí na radarech jako kdyby tam nebyly. jedinou kameru, na kterou upozorním a na které jsem dostal pokutu já, ale i mojí známí, je křižovatka Průmyslová vs. Poděbradská, kde při odbočování vlevo na Poděbradskou dochází k neplynulému projetí křižovatkou (pokud zůstane vozidlo stát v křižovatce) a kamera to vyhodnotí jako průjezd na červenou. kdo to tam zná, tak ve špičce se nedá tahle křižovatka plynule projet bez vjetí, zastavení a následném dokončení odbočení
To je ale podle mne úplně normální, když na zelenou vjedete do křižovatky a zastavíte u středu, abyste dal přednost protijedoucím při odbočování vlevo. To přece kamera nemůže vyhodnotit jako jízdu na červenou, protože kamera musí snímat současně vozidlo i světelnou signalizaci v jedné rovině a to při zastavení vozidla ve středu křižovatky není možné.
Pokud jste dostal v souvislosti s provozem na této křižovatce pokutu, tak to muselo být za nějaký jiný přestupek.
Dení nesvícení, není-li to časté, se při běžné silniční kontrole, podle mě, řeší vždy domluvou. V případě nehody by to mohl být jeden z faktorů tak tam bych to určitě pokutoval. Hlavně že jste třeba neparkoval v zákazu, nepřejel plnou čáru, nevjel do obrácené jednosměrky, na červenou, rychle, opilý, zkouřený atp. to jsou vědomá porušení a řidič uzavírá pomyslnou sázku" vyjde to / nevyjde to" v tom případě jsem pro pokutu, protože to prostě nevyšlo.
Pokud dodržíte povolenou rychlost, kamera nemá důvod Vás fotit, takže nezaznamená ani případné nesvícení. Úsekové radary (kamery) měří jen rychlost. Jen v případě, že pojedete moc rychle, vyfotí vaše auto, rozeznají registrační značku a většinou vytvoří i zdařilý portrét řidiče. Pak můžete očekávat milé pozvání, na něm se ale asi Vaše nesvícení nejspíš řešit nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.