Nejste přihlášen/a.
Kupte si "normální žárovky", nejsou sice nejlevnější...ale nebudete muset měnit dlouhou dobu...vím, o čem mluvím; taky jsem jednu dobu musel měnit často, ale věděl jsem proč...vyšlo to mnohem dráž, než kdybych kupoval "normální"... A s tou parkovačkou; při výměně žárovek jste drncnul do parkovačky, měla špatný kontakt...viděl bych to i na opravu, vyčištění kontaktů, asi to není úplně nové auto
Co jsou "normální žárovky"? Nevím jaké mám kupovat aby se nepálily, protože nic zvláštního nekupuji.
Proč je v háji alternátor? Kdyby dával vyšší napětí, tak by se vyvařila baterka a pálily by se v autě i jiné spotřebiče - ne?
Normální jsou třeba tyto , ale i od jiných výrobců...Philips, ...nepíšete, zda H4, H7, nebo jiné...vyberte si vhodný typ...
Prvně začni tím že zajeď do nějaký autodílny,snad v úplně každý mají voltmetr a přeměř dobíjení. Podle mě to bude tvůj problém,alternátor přebíjí. Jiný důvod nevidím,zase ani čínský žárovky na tom nejsou tak špatně aby praskaly po dvou dnech. Na svým autě(škoda felicia)žárovky H4 si nemůžu ani vzpomenout že by nějaká praskla,a to denní svícení nemám takže jedou ve dne v noci. Žárovky v zadních světlech vyjímečně nějaká nefunguje,nad značkou se nerozpakuju,prostě vezmu první co mě přijde pod ruku a ono to zase nějaký ten rok vydrží
Buď vysoké napětí v síti (nebo jen občasné napěťově špičky), nebo to může být i tím, že šáhneš na sklo žárovky holou rukou (mastnota, žárovka se přehřívá a vlákno shoří).
Proměř dobíjení - regulaci napětí. Hodí se voltmetr do zapalovače - pořád vidíš napětí..
Žárovky nejvíc snesou "Longlife", slušné za dobrou cenu mívají v Lidlu nebo Aldi. Nebo se to řeší odporem (snížení napětí)
Nesvítila - svítila - špatný kontakt, drcneš a spojí se, nebo i prasklé vlákno a jak se bimbá tak se spojí a svítí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.