Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,nikdy sem to nedelala tak potřebuju poradit...auto jsem prodala do bazaru před 2 týdny asi,potřebuju odghlásit pojištení vozidla... zavolám tam,řeknu jim číslo smlouvy a adresu,volala sem již ted..ale pan mi řekl jestli od toho mám nejaký papír když sem to prodala,řekla sem že ne..ale ted sem si vzpomela že mi pán od bazaru nejaký dával...jen ho nemužu najit,nejsem si jistá vubec zhda mi ho dával,sem domaztená ted:/ je to nejak podstatný? řekl mi že zelenou kartičku musim do konce unora donést na jejich pobočku to znamená kam? nekam do kooperativi? jinak teda tím pádem nebude pořád odhlášený? dekuju moc za pomoc
Potřebujete kupní smlouvu a sto a zelenou kartou na pobočku pojišťovny, kde je auto pojištěné. Tak se ukončí pojistka.
jo dekuju,jen to kupní smlouvu,to je ta co mi na bazaru asi daly že, já jen tatka si ji musel vzít, a ted to hledám tak sem zmatená jestli mi ju daly vubec,ale musely...takže mam normalne přijit neohlášene na pobočku a ukázat jim to a dát jim zelenou kartičku že to chci odhlásit? potom nechápu proč se tam musi volat,když to stejne takto neukončí a musim tam zajít?:/
Volat by mohl kdokoliv, proto po telefonu neukončí.
Stačí pojišťovně prokazatelně oznámit změnu vlastníka, tj. buď zajít na pobočku, nebo doporučený dopis. Žádné další papíry jako kupní smlouva atd. nejsou potřeba (ale jsou vhodné). Mmch. kupní smlouva může být i ústní.
Na vyžadování předložení zápisu v terhničáku nárok nemají (jen nezákonná finta jak protahovat ukončení pojištění - vlastníka neurčuje zápis v registru, ale kupní smlouva), pozor máte povinnost do 10 dnů přepsat v registru.
Toto jsem řešil jen po e-mailu -pobočka u nás vůbe nebyla a není a přesto to šlo-sken KS, a víc nic.ani ZK jsem nemusel vracet a již vůbec ne v DD.Ale každá to má asi jinak .
Každopádně posílejte jen KOPII KS přip ještě nezákonně vyžadovanou kopii TP se změnou!
To je jen zprostředkovatel. Ale můžeš to oznámit i jí, je to stejné jako na pobočce...
Ano bavim se o ukončení pojistky = povinného ručení příp. i havarijky. Povinné končí dnem oznámení změny vlastníka (proč až po dvou týdnech?), havarijka končí dnem změny vlastníka.
Oznamte pojišťovně změnu vlastníka, musí okamžitě ukončit pojištění. Občas (spíš často) zkouší "není zapsáno v TP, neukončíme" ale tím porušují zákon - lidi dělali fiktivní změny vlastníka kvůli ukončení pojistky..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.