Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupi jsem auto z dovozu z D a dovozce udělá technickou prohlídku a poslal mi německý TP. Prosím o radu jak dál správně postupovat. Děkuji
Pokud vím, tak už patí, že pokud má platnou Německou technickou tak jí ČR musí uznat, tj. stačí jen evidenční kontrola. = D techničáky, evidenčka, povinné ručení na VIN a s tím zajít na odbor dopravy přihlásit do provozu.
Ohlídejte si, aby z D techničáku opsali všechno a správně - alternativní pneu, výbavu atd. Pokud se někdo přepíše, tak v budoucnu by to byl problém.
to není pravda, EU státy se nedříve musí dohodnou jakým způsobem se bude platnost TP dokládat napříč Evropou...a pak se to musí objevit v našem zákoně...až pak to bude plati...Zatím platí §6 a § 40 zákona 56/2001 Sb...
Pouze u auta (kategorie M1) mladšího než 4 roky se uzná tzv. první perioda ( první 4 roky) , platnost TP se uzná a tedy i vyznačí na 4 roky od data 1. registrace vozidla v SRN...pokud je auto starší musí se absolvovat i technická prohlídka...
A mimochodem německý TP má 2 díly a musíte mít oba...
Pánové díky za odpovědi a prosím ještě o jednu , kupující toho auta byla moje dcera od toho dovozce,nebot jsem nebyl doma. Jde udělat ještě to abych byl vlastník , provozovatel a pojistník zároven, abych dosáhl na levnější pojištění?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.