Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
Chci se zeptat před týdnem jsem prodal auto za 15tis Kč,pán auto normálně týden používá,dnes mi ale volal že mu něco bouchá na zadní nápravě a že mi chce auto vratit jelikož se mu to nechce opravovat a nechce do toho dávat peníze,dá se tato situace nějak řešit nebo si musim vzít auto zpět a vratit mu peníze?
Děkuji za rady.
No jo, tak pán kupující měl asi představu, že za cenu průměrného jízdního kola koupí zánovní auto v prvotřídním stavu. Někteří lidé jsou prostě neskutečně drzí, nebo neuvěřitelně blbí.
Ale vy se z toho nekácejte - pokud máte kupní smlouvu, tak jste v klidu. Klidně se může soudit, těžko prokáže ,,skrytou ´´ vadu u auta za patnáct tisíc.
Ano kupní smlouvu mám,o vadách kterých sem věděl sem kupujícímu řekl,nic sem mu nezatajil,při prohlídce vozu si pán auto projel,prohlídl a souhlasil s koupí,každopádně ted trvá na vrácení peněz a to z toho důvodu že se mu do auta nechce investovat.
Jsi snad půjčovna aut zdarma? Auto si prohlíd, projel, souhlasil se koupí. Koupil ho a teď je jeho. Nějaký vakl na nápravě je u takového auta běžné opotřebení, obzvlášť pokud s tím vymetal výmoly někde na polňačce.
Slušně bych ho pslal do háje - souhlasil bych s vrácením v původním stavu (bez vaklu na zadní nápravě, umyté od bláta), chtěl bych nájem za dobu používání (sazba za den a za kilometr), zaplatit převod, příp. i zvýšení ceny nového poviného ručení. Peníze už nemám tak jedině vrátit po splátkách.
Pokud se mu nechce investovat, tak si to měl rozmyslet než to koupil.
Typická situace u takto starého auta. Když se něco hned po prodeji nepokazí lze to brát jako příjemný bonus spíš než pravidlo. Takto bych to kupujícímu předal. Tedy, jestli je to jediná stížnost a nebyl to kostlivec od Vás.
Jedná se o 18let staré auto,vady to nějaké mělo,ale ty jsem kupujícímu řek a i přesto auto koupil,řekl mi že si to opravý,ale o tom že je špatná zadní náprava si nejsem vědom,ale samozřejmě špatná být mohla,jen se to při mém užívání vozu neprojevilo.Kupující mi tedy volal,že chce auto vrátit,sešel sem se snim aby jsme to vyřešili,s autem normálně přijel projeli jsme ho a na zadní nápravě občas něco kleplo,co mě ale zarazilo že bylo auto celé špinavé od bláta,takže podle mě s autem jezdil někde po lesních cestách a mohli se tak projevit vady které na nápravě mohli být.Každopádně jak ted postupovat?Díky
Všem děkuji za rady,o veškerých vadách o kterých sem věděl jsem pána informoval,navíc sem mu to napsal i do smlouvy že byl o vadách informován předem a on s koupí souhlasil,navíc si myslim že pokud mlátí na autě třeba zadní tlumič nebo něco jinnýho tak se ani nejedná o žádnou skrytou vadu,auto si před koupí prohlídl a projel,nic nemlátilo a souhlasil s koupí.Každopádně děkuji všem za info,nebyl sem si jist zda třeba nemůže odstoupit od smlouvy nebo tak něco.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.