Nejste přihlášen/a.
dobrý večer. chtěl bych se zeptat jestli jde ,,legálně´´ dát motor z vyšším výkonem než byl v originalu (místo 1.3 dát 1.6) s tím aby to prošlo STKčkem . také jestli jdou také ,,legálně´´ rozšířit nápravy. děkuji za odpovědi
Asi takhle,VŠECHNO,teda ne všechno-třeba chcíplá koza nejde že?.Motor tam klidně můžeš dát jiný,až na pár výjímek -jedna byl starý R21 ) tři různé zástavby motoru-1x podélná a 2x různá zástavba motoru napříč),mají většinou všechny možnost změny motoru-tzn uložení motoru shodné pro víc kubatur (např P309 šlo od 1,2 až po 1,9TD do jedné kastle bez problémů) některé dokonce měli i přípravu na různé motory (např Seat Ibiza I a II měl v modelu 1,7D kabelové svazky i pro benzín).Jinak do tohot bodu to jde,jen přehodíš kabeláž,ŘJ,moptor,palivové vedení atd pak by měla následovat úprava podvozku a brzd aby toto odpovídalo vyššímu výkonu a .tím se ale končí.takové auto NIKDY nezlegalizuješ-takže jen možná provozovat na tuningovýh srazech s tím,že tam dovezeš na podvalu!Pokud ale chceš,tak se koukni třeba sem bxclub.com/... a vezmi si z toho poučení (nejen o financích!
V tomto případě je nejlepší tuning auta vylepšení technického stavu,pokud neuspokojí tak nejlevnější varianta je prodat 1,3 a koupit stejný model ale s 1,6 nebo s ještě větším motorem!
dnes se auta skládají tak že ke slabšímu motoru jdou poddimenzované brzdy, měnší chladič , slabší spojka a kratší převodovka, zpravidla lepší emise, nižší hluk atd...viděl jsem TP k modernímu litrovému renaultu clio který byl schválen pro tažení přívěsu o hmotnosti 100kg..ano,. bržděný / nebržděný 100/100 kg...když má prázdný vlek 80 kg, dáte tam jednu přepravku jablek a je to 100 kg...
Typové schválení znamená že výrobce je povinen všechna další vozidla vyrábět a uvádět na trh ve shodě s tím, které schválil...tedy přesně v takovém provedení v jakém je auto schváleno...pokud nemá tuto 1.3 scvhálenu s 1.6 motorem ( přičemž všechyn další ´duaje bud ustejné/ výěmnu motoru nikdo nepovolí...
Pak je logickám výsledkem zkrácení technické prohlídky na 30 dnů a pak konec...
zdravim
ne ani jedno nejde mam pocit že od určiteho roku myslim2016 se pravě zpřísnili kontroly STK aby k takovym věcem nedochazelo,a proto se na STK dělaji po novem fotografie určitych bodu na voze např.vin+kod motoru+vozidlo jse musi fotit z určitych bodu např předek prava strana leva strana a zadek vozu takže smula
ja jsem si chtel do octavie 77 kw předokolka puvodne 5Q dat převodovku ze stejneho vozu akorat 4x4 takže 6Q takže jsem chtel předokolku z 6 QVALTEM i když prostorově by to tam vlezlo tak jakakoliv změna konstrukce je považovana za zasach do vyroby vozu a vozidlo je nespusobile TO JE JENO TO CO JSEM OSOBNĚ ZJISTIL
jedině zajed do německa auto tam zapsat a pak si mužeš delat co chceš tam mužeš mít ve 120ce motor z ferarii )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.