Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestartuje praga v3s

Od: josef* odpovědí: 10 změna:

zapojil jsem nové baterie.Na bateriovým spínači se my vypaluje ta hliníková pojistka.zkusil jsem bateriák odpojit zapojil jsem baterie na 24v a jde to do zkratu taky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No to V3Sky jsou každá jinak-některá má dvojokruch12-24V ,některé jenom 24V a pozor některé mají +polaritu na kostře takže jestli to ze starýma bateriama bylo dobré tak ty nové jste špatně zapojil

josef*
hodnocení

mám přepínač 12-24v,+pol na kostru,koupil jsem bez baterií a zapojil podle schema.

nikdo*
hodnocení

0x

Jestli máte pod haupnou nad spojkou přepínač 12/24V, je to taková krabice, asi tak 15x15cm, uvnitř jsou nožové pojistky z pertinaxu, nějakých cca 40A, tak jsou baterie zapojené paralelně a do serie se zapojují jen při startování. Celé "kouzlo" s tím přepojováním dělá ten spínač nad spojkou. V3S má v originále plus na kostře, ale to už tu někdo psal. Překontrolujte zapojení baterií, a jestli nemáte někde zkrat na kabelech k přepínači.

josef*
hodnocení

kabely mám nový,a ta kabice je odpojená

jelen*

Jak tam píše ten pán "krabice je odpojená," tak nemůže shořet pojistka ..., to je nasmysll ...

fran56ris*
hodnocení

0x

google.cz/...

Pomůže to?

josef*
hodnocení

takhle jsem to zapojil a pořád zkrat ale všem děkuji za odpověd

fran56ris*

Vezmi startér na zkušebnu do elektro servisu.Vypadá to,že je vyzkratovaný, jinak by nebyl důvod proč by to nefungovalo.

josef*
hodnocení

díky jdu ho vymontovat a dám vědět

jelen*
hodnocení

0x

Pokud se zapojí u Pragovečky baterie do serie, musá se odpojot alespoň sv. 51, a nastartovat spojením silného a slabého kabelu, nutno mít vyřazeno, být hodně opatrny ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]