Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levná octavka?

Od: poni odpovědí: 13 změna:

Dobrý den naskytla se mi možnost koupě octavie 1,9TDI, 66KW rv 2000, klima, sice bez oken na elektriku, stk ještě par měsícu za 24 tisíc. Najeto 390 tisíc. Je pravda tedy kapota jiné barvy a do pul dveří taky jiná barva. Zkratka žadná leštenka. Drobná koroze. Prý po technické strance a motorově super. mě se zdá taky ok. Co myslíte není to nějak málo, a jinak kde by mohl yýt zakopanej pes, není to žadnej polopřevod apod.

Děkuji za názor

doplněno 19.02.17 17:46:

Přídavám foto, žadná leštěnka , zajímalo by mě proč je to v černé ten spodek a blatníky? Má to nějaký jiný význam než jen něco zamaskovat, kapota je taky černá

Levná octavka?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

může třeba baštit olej a oprava může bejt drahá -turbo,gufera ventilů

dále počítej že silenty na nápravě asi už nebudou co bejvali atd

prostě v těhle km může bejt v háji kde co

vem jí na stk a hned budeš vědět na čem si

bambula*
hodnocení

2x

Za jednu výplatu, 17 let starý, loterie pro koupěchtivce, to je nejlepší věk tak pro mladou kočku, tam je ještě předpodklad, že nebude zapotřebí generálku a náhradní díly

poni
hodnocení

jen tak na okraj pro ty co ohrnujou nos: za moje dvě výplaty a to bych z nich nesměl vzít ani korunu což tak jaksi nefunguje

bambula*

Pane poni, neohrnuji, ale jedna oprava pokud nejste mechanik, neb super kutil Vás může finančně zruinovat, případně vyřadit z provozu. Kolega zakoupil frantíka Renault Scenic daleko mladší vzhledově velmi zachován najeto údajně 160 tis. km, nové pneu, jenom pouze koktal a nešel do obrátek podle prodejce oprava za pár korun. Automechanik přeměřil pravil 4 trysky 40 tisíc, neb repas za 20 tisíc s ohledem, že dobrý kup byl za mrzkých 16 tisíc, tak zatím jej má zaparkován před chaloupkou a šetří na opravu.

badyvyv

Tak v tomto případě bych auto raději nechtěl.

A nebo bych se snažil vydělat více.

maara*
hodnocení

2x

Auto za cenu notebooku ... Co od toho čekáte? Čím menší bude očekávání, tím menší bude i zklamání.

Pes je zakopaný v tom, že už to zkrátka opravdu křáp. Motor by v pohodě mohl být (o čemž se dá ale dost pochybovat), jedničkové oktávky s tímto motorem byli držáky. Ovšem vše ostatní bude asi v dost neutěšeném stavu.

Bude to nejspíš taková pokladnička do které se budou sypat peníze .. nebo typické vozidlo do další technické (případně dalšího zastavení PČR).

Auto je tak levné, aby se jej prodejce prostě zbavil. (zkus vzít sebou ke koupi nějakého mechanika, ten ti poradí nejlíp, když auto uvidí) .. za ty prachy bych počítal s výměnou rozvodů, turbo už asi bude mít své nejlepší za sebou, o stavu vstřikovačů bych taky neměl plané naděje, tenhle motor trpěl při nesprvné udržbě ve vyších nájezdech na prolínaní oleje do paliva - což vedlo ve spojení s laxní údržbou k přidření motoru (to je většina těch levných 1. oktávek), podvozek bude v háji určitě - pochybuji, že prodejce do auta za poslední dobou investoval.

Vzhledem k blízkosti STK, se dá předpokládat, že prostě se toho chce někdo zbavit, než nastane problém s tím, že auto neprojde na STK a pak jej složitě likvidovat, platit za likvidaci apod. Bez STK už by to neprodal- kdyby to mělo STK za 2roky, tak se to dá koupit s tím, že to je na dojezd.

Ostatně vznesne si ten dotaz sám sobě .. auto za 24tis.Kč .. jaké to asi bude?

Pokud máte málo peněz na auto - kupte si felicii (naprosto bez legrace, myslím to vážně)

Nejsem příznivec felicie, je to zastaralé auto, na druhou stranu oproti té 1. octavii, to není zas takový rozdíl a i dnes v nich jezdí spousta lidí.

Felicie nemá jedinou výhodu, není ani dobrá, ani pěkná, ani rychlá, ani dobře vybavená ovšem koupíte ji za méně než 20tis.Kč v poměrně dobrém stavu - pokud se Vám něco rozbije, lze prohlásit, že oprava bude maximálně do 2tis. Kč a pokud se rozbije motor koupíte na vrakáču za pár korun nový.

Obecně bych nikomu, kdo není znalý ve vozech, nedoporučoval kupovat auto sám .. vždy si sebou vemte nějaké mechanika - i za cenu, že by jste mu měli zaplatit / nejsou to nikdy vyhozené peníze.

poni
hodnocení

Dobrý den asi máte ve všem pravdu...prodáva to mimojiné chlapek co má servis a že to nejak dostal na protihodnotu prej když tak stk není problém za příplatek...

Všiml jsem si že dost lidem každej doporučuje felicii ale ruku na srdce vždyt by jste mnozí z vás do toho ani nesedli... O felicii neuvažuji v žadném případě to je jak favorit a to už bych pak mohl rovnou skončit u 120 nebo 105 atd , neříkam že to jsou špatná auta ale přece jen dneska si taky nikdo nekupuje V3S i když byla je v něčem dobrá

pro mmmm... ja jsem z východu do SRN pro auto fakt nepojedu a kor s nejistým vysledkem, stejně je to prej v Německu již davno o ničem...

maara*

No zcela upřímně .. ta jedničková oktává už je dnes také dávno za dobou .. a o moc vepředu oproti té felicii není ..

To na obrázku - je vrak, působící značně neverohodně ..

důvod proč je to dole černé je jednoduchý- buď to tak moc rezlo, že se to obrousilo a doma takto opravilo - nebo do toho někdo práskl z boku, je to po nehodě a ten spodek je navařený z jiného auta - což je taky dost pravděpodobně. Ať tak nebo tak .. stejně je to hrůza.

To s tím německem máte pravdu .. dneska dovézt auto ze zahraničí už není tak super kauf jako kdysi.

vernon
Mezi Octavií 1 a Felicií je technický rozdíl i rozdíl po stránce pohodlí, asi tak půl galaxie... Felda je oproti Oktávce žebřiňák.

asd1
hodnocení

1x

Proč je černý spodek, blatníky a kapota? - Byla bouraná a hnije Oprava nejlacinějším způsobem - dá se to samé čekat i u dílů. Toto ja fakt plečka a nebral bych to ani zadarmo.

Za 24k seženeš řádově lepší auto, hledej např. Mareu 1,9 JTD

hodnocení

0x

Zakopaný pes by mohl být v tom, že je to 17 let starý vrak, kterého se každý rád zbaví.

mmmmmmmmmmmmmmm
hodnocení

0x

Podle všeho jde o opakovaně bourané auto, bůhví jak to bylo opraveno, pro jedničkovou bych si něco málo připlatil a dojel si pro ní do SRN k fyzické osobě...

super legenda super prodejce

hodnocení

0x

Když jsem prodával svá 18 let stará auta, prodával jsem je jako soubor ND s aktuální TK a pojízdné - za 9500,-Kč. Jednalo se sice o seat toledo, ale v podstatě stejné...

Ta cena se mi zdá k octávce s nutným servisem nebo "na dojetí" opravdu moc. Kolem komína s TDI nepojedete, na delších cestách vás může kdykoliv vypect...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]