Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat máte někdo zkušenosti s aditivy do benzínu?Má cenu je přidávat?Mohou se přidávat do nových motorů?Jakou značku aditiva?Díky.
Můžete to přidávat do nových motorů.
Ne, nemá to cenu. Je to prostě placebo, někomu prostě dělá dobře, když má pocit, že tam leje něco lepšího. U nafty bych to pochopil, pokud někdo najezdí pár km do měsíce a tak se dostává do situace, kdy třeba v zimě má v nádrži ještě letní naftu.
Ovšem z praxe - ročně nalítám tak 85-100tkm, řídím už víc jak 25 let, jediný, co jsem kdy přidával do benzínu byl kdysi v minulém tisíciletí Velfobin do tátovy Š100, protože tam docházelo k zamrzání palivových trubek pod autem. Ovšem do svého a služebního auta jsem nikdy nic jinýho, než standardní palivo nenalil. Ať už naftu, nebo benzín. Nevidím jediný důvod, něco přidávat, auto prostě jezdí a najezdí statisíce kilometrů. To mi stačí ke štěsti.
Ovšem je možné, že někdo má po přidání ,,hustýho´´ aditiva pocit, že to prostějako táhne vocpodu jaxviňa. Proč ne, každý si tam může dát co libo...
dávám VIF do všeho, dlouhodobé účinky jsou prokázány, má především čístící a mazací účinyk, po 30 tis.km jsou ventily čisté...
do nových motorů, které dnes mají velikost mlýnku na kávu bych VIF použil...o co menší, o to víc se musí šlapat na pyn a motor se zakarbonuje stejně jao ten velký
" ...po 30 tis.km jsou ventily čisté..."
Nechybí Vám tam nula? Po 30000 km mám čisté ventyly i u svého starého ropáka, kam mimo nafty občas naleju i použitý fritovací olej!
To mmmmmmmmmmm :
Dlouhodobé účinky jsou prokázány - dobře, dejme tomu. Ale zkuste mi vysvětlit PROČ bych měl cosi přilévat do paliva, za předpokladu že na Octávce bez problémů najedu 450 tkm a pak ji prodám, na Peugeotu Partner běžně přes půlmega na standardní palivo.
Přiznám se, že netuším, jak vypadají ventily po 30 či 300 tkm - a upřimně - je mi to zcela fuk. Důležité je, že auto jezdí a jezdí spolehlivě.
Jediné vozy, které tento nájezd nezvládly byly Fabie s ,,populárním´´ HTP a neméně populární Renaulty s 1.5dCi. Ovšem těmto motorům by zřejmě nepomohl ani přídavek svěcené vody, tam byla spíše atázka ,,Kde udělali soudruzi chybu´´
Postě řečeno - když přestanete věřit reklamním plkům tak zjistíte, že není třeba cokoliv do paliva přilévat a auto pojede naprosto stejně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.