Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot - nejede, nestartuje

Od: flip odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, kde všude hledat chybu, než pojedeme směr servis.. :)

Čerstvě nabitá baterie, s autem ujeto cca 600m, po vypnutí už nenastartovalo.. Kontrolky svítí, ale zdá se, že méně, startér se neroztočí.

Je to Peugeot 206, diesel, r. v. 2000.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Překontrolovat kontakty na baterce a ukostření. Změřte kolik má baterie V. Jestli kontrolky při pokusu o startování zhasnou a kontakty a ukostření bude OK, pravděpodobně se baterie odporoučela.

Budeli vše v pořádku, zkusit start na krátko.

gumidek*
hodnocení

2x

Svítí i kontrolka dobíjení před startem?

flip
hodnocení

Zatím díky - zkusím první radu, ale až zítra, auto zůstalo před obchodem a už je tma.. :)

dennils
hodnocení

0x

Pravděpodobně alternátor nebo autobaterie.

no myslim že by na čerstvě nabitou baterku najelo víc než 600m.. spíš tam bude někde zaoxidovany spoj nebo starter,,,

hodnocení

0x

Je to Had nebo klasika 1,9TD or D?

Dle toho že se zdá že svítí méně tipnu-špatná baterie nebo starter.

Překontroluj ukostření (všechna-baterie-kastle,motor,převodovka, starter) když tak rozeber očisti a zase smontuj, pak na starter zda vysouvá pastorek nebo zdali se alespoň roztočí.Pkd je to ještě TD tak (a riskneš to) zkus roztáhnout,na více zkus peu-club.Onehdy se toto řešilo,ale nvn zda šlo o Xantiaclub,citroeny.cz citroen club či peugeot-club ,tam šlo o 1,9TD ale protože mám benál tak jsem to nečetl celé.

peterk3
hodnocení

0x

to bude spatny starter mel jsem podobny problem s fiatem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]