Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scenic r.v.:2000 motor.olej

Od: luk* odpovědí: 8 změna:
Zdravim,mam scenika 1,6 16V a kdyz jsem u nej o vikendu menil motorovy olej tak jsem zvolil zrejme spatny protoze na nem byl napis Opel,jednalo se o olej 10w40 od GM. Muze to mit nejaky spatny vliv na motor kdyz je to dvou vacka?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nebude stim žádnej problém
doplněno 16.02.17 17:22:

tydle 1,6 spolknou každou 1Oku stačí aby to mělo acea A3/B3 a to ten GM olej má

luk*
16.02.17 13:41
hodnocení

Diky ;)

asd1
hodnocení

0x

Podívej se jakou specifikaci má mít olej pro daný motor. Pokud jí olej splňuje, tak je OK. Název Opel nic neznamená.

luk*
hodnocení

No uprimne nevim kde dohledat jaky tam ma byt,pod kapotou neni nic co by me aspon nasmerovalo a tomu co mi reknou v obchode neverim protoze mi uz jednou spatne poradili
asd1

Se zeptej v Renaultu... Ale obecně pro Scénic 1,6 16V bohatě stačí jakýkoliv současný 10W-40 nebo 5W-40 (ten spíš pro nové auto). Filtr se vyplatí kvalitní (např. Mann) a pokud auto chceš mít dlouho tak je dobré měnít olej po 10kkm nebo jednom roce

U Clia jsou specifikace oleje v manuálu, možná to bude u Scénica stejné.

asd1

Jasně že v manuálu to najde, ale dá se předpokládat že manuál nemá. Stejně tak jako když se podívá do techničáku na typ motoru tak specifikaci snadno najde na netu. Nebo typ motou najde přímo na motoru.

Sranda je, že nejdřív tam naleje olej a až pak zjišťuje co tam patří... Naštěstí se trefil (ono se moc splést nedá)

prazskejpepik*

tak stačí se podívat na stránky Castrol.cz, kde jsou motorové a převodové oleje pro všechny modely podle motoru a roku výroby. samozřejmě tam může být i chybný údaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]