Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztahuje se pojištění na stopaře?

Od: jano* odpovědí: 6 změna:

Zajímalo by mě, zda a jak se řeší případ, kdy při havárii dojde ke zranění stopaře (nebo obecně spolujezdce). Pokud nehodu zaviní třetí strana, je to jasné, ale co když ji zaviním já? Mám povinné ručení i havarijní pojištění. Pomůže mi některé z nich?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

povinné ano, havarijní pouze v případě, že máte pojištěné sedadlo spolujezdce

klus
hodnocení

0x

Havarijní pojištění nemám, v povinném ručení mám i pojištění řidiče a spolujezdce.

cicka*
hodnocení

0x

Nejvíce pomůže, když si prostudujete pojistné podmínky vašich pojistek. To platí v případě, že hledáte konkrétní odpověď a ne jen snahu o pokec na dané téma.

Pojištění zákonné odpovědnosti za škody způsobené provozem motoro vého vozidla by se mělo vztahovat na všechny škody, tedy také na škody na zdraví způsobené spolujezdci - stopaři.

klus

A proč by se tedy připojišťovaly sedadla (řidič/spolujezdec)?

Pro případy, kdy na sedadle splujezdce sedí manželka nebo jiný člen rodiny, kterému se z povinného ručení škody nehradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]