Nejste přihlášen/a.
Dobry den,odvezl jsem auto Opel Vectra 2.5V6 s vadou vysoké spotřeby oleje(1.2l/1000km) do soukromeho autoservisu.Pri demontáži ventilu z hlavy se mechanikovi podařilo ulomit kousky dvou sacích ventilu po první drážky,servis chce hodit chybu na mne,že prý to už bylo tak ulomeny.Ja mám jeden ten ulomený sací ventil a radil jsem se o dané závedě snezávisle s více mechanikama.Ti min řekli,že jsem takhlev nemohl jezdit autem s takhle ulomenyma ventilama,že to museli v tem servisu jednoznacne ulomit oni pri demontáži.Ja jsem to auto koupil začátkem června,ujel jsem s ním cca 2500Km,auto jezdilo docela dobře,až na malé cukáni při akceleraci a taky mělo dost velkou kouřivost,jinak bylo auto plně funkční.Do nejmenovaného servisu jsem auto odvezl 7.července,popsal jsem jim závadu,cukání a zvýšenou spotřebu oleje.Daný servis zjistil vadu zapalovacích káblu,co zbusobovalo to cukáni,zvýšená spotřeba oleje byla zpusobena špatným tesněním pod hlavou,taky opotřebením ventilovych těsnění.Auto mi v tom servisu,který je až 70 Km od mého bydliště, stojí nepojízdne už přes 3 měsíce.Všechno brzdí ty dva ulomené ventily,problém je v tom,že ty ventily mají větší prumer,než standardní rozmery danýho ventilu a je jich problém sehnat.Ja jsem je mohl objednat přímo od Oplu,no jeden kus stojí necelé 2tisíce a taky není nejvhodnejší namontovat 2 nové ventily a zbytek starych.Další problém je v tom,že ventily ulomil mechanik a ja jim chci nejak dokázat jejich vinu při demontáži.S danym servisem nemám papír o převzetí auta na opravu,mám jenom fakturu na nahradní díly.Servisu jsem už zaplatil dokupy 15500Kč na ty díly a spojízdnení auta je pořád v nedohlednu.Muže mi prosím v tyhle situaci někdo nějak poradit?Ocením každou jakoukoliv i malinkú radu.Děkuji,s pozdravem.Mirco
Idealni reseni je koupit hlavy nebo cely motor z vraku, techle motoru je mraky z Omegy (mam doma 3 trilitrove, tak ten motor znam), cela hlava se treba prodava za 1000-1500, motor tak za 5-10000. Nechapu, jak tam muzou byt nejake vetsi ventily, normalni ventily se daly koupit treba u www.zraly.cz za par stovek, co pamatuju. Mohlo se to stat pri demontazi ale mohla to byt proste unava materialu, normalne to snad ani ulomit nejde. Tezko se to bude posuzovat.
Dekuji za odpoved...no ty ulomeny kousky tech ventilu mají ostré hrany lomu,proste cisty mechanický lom,ktery by vypadal úplne jinak,kdyby ten motor byl jeste bežel s ulomenýma ventilama,vždyt tam je velky tlak hydrozdvihátek.A co se tyce toho sehnáni jiné hlavy,tak to jsem sehnal,no nedala se ta hlava použít,nebyla kompletní,byla bez vacky a príslušných pouzder na vacku,nelze to kombinovat s jinýma dílama z jiné hlavy.Co se týče rozměru ventilů,tak standardní sací ventil má rozmery: průměr: 5.97mm,pak existuji ventily o průměru 6.05mm a taky o průměru 6.12mm-a právě takové ja tam mám,dokazovat,nedokazovat,jak došlo k ulomení?To je ted těžko,no ten mechanik moc dobře ví,jak to je,jakýkoliv mechanik se podíva na ten ulomený ventil uzná,že to není lom vzniklý za chodu motora,no ted už nechci řešit nic kolem toho,jen chci mít co nejdřív auto hotové,vždyt tam v servisu stojí už bezmála 4 mesíce a není to moje ostuda a chyba,je to ostudea daného servisu,který to všechno zpusobil,ja jen ted čekám,aby dodělali,co začali,pak jim to všechno vytknu,až vyzkoušim auto po opravě a odmítnu jim zaplatit za opravu,kolik si řeknou,nezaaslouži za tu opravu myslím ani korunu,za tu dobu by jsemsi to nastudoval a opravil i ja sám,s pozdravem,Mirco
No tezko rict, je taky divny, ze ty hlavy byly evidentne opravovane, buh vi, jake kvality ty zvetsene ventily byly. Tak vetsinou se to opravuje pri potkani v dusledku zavady rozvodu a to nemusi byt opravitelne do dokonaleho stavu. Kazdopadne by to mel byt extremne tvrdy a zaroven houzevnaty material, taky jsem pri rozebirani hlav do srotu do toho rezal kladivem a IMHO je to normalne neznicitelne. Ja napr. u tech 3 Omeg nemam u zadne problemy se spotrebou oleje (tak do litru na 15tkm), a to maji nabehano odhadem pres 300tkm, mozna jedna k pul milionu. To uz musi byt nejak divne poskozene.
Rozumne reseni tezko poradit, on vam ten servis taky nemusi vydat auto, dokud nedostane zaplaceno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.