Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupující nepřepsal vozidlo a zlikvidoval ho

Od: renata* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, dostala jsem se do zapeklité situace a nevím si rady, tak prodím pokud víte nějakou radu budu vděčná. Minulý rok jsem prodala vozidlo, pán si ho odvezl, zaplatil, kupní smlouvu mam, dala jsem mu (ted už vím že bohužel) papíry od auta s tím, že si pán zajede na evidenčku, a hned na to se sejdeme na úřadě na přepis. Několik měsíců se pak vymlouval a vozidlo na sebe nepřepsal, a ted mi oznámil, že už ho ani nemá, že ho prodal dál nějakýmu jinýmu klukovi na náhradní díly, a že má papíry a SPZ, že mi je klidně vrátí a mam si ho dat třeba do depozitu. Ale depozit je jen dočasný na max 18 měsíců co se stane s autem potom? Jak někomu vysvětlím že jsem to nebyla já kdo auto nezákonně rozebral a hrozí mi tak pokuta 50.000? Mám jen kupní smlouvu, a pán mi řekl že je to můj problém jak si to ted vyřeším... Prosím o radu :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mopet*
hodnocení

0x

Postup jak legálně odhlásit neexistující auto byl popsán ve Světě motorů několik týdnů zpatky. Zhruba bych to tu popsal, ale stejně by to smázli.

renata*
hodnocení

Nechápu proč by to mazali? Jde o nějakou právní věc? Jediné co mě napadá totiž je předat případ advokátovi? Děkuji

hodnocení

0x

nevim co psali ve světu motoru ale "nejjednodušší" řešení je mít v ruce doklad o ekologické likvidaci...pak už stačí zajít na uřad a auto vyřadit.. ještě je otazka jestli platí povinné ručení, jinak je dost pravděpodobné, že vás obešle čkp..

ČKP už toto neobesílá -jedině v případě nehody..a pokud již neexistuje= nemůže způosbit nehodu!

mopet*
hodnocení

0x

No tak buď tu ekolickou likvidaci, jestli vám ji někdo napíše, nebo to co bylo v časopise.

Buď máte nějakého známého v zahraničí a pokud ne, tak najít si nějakou zahraniční adresu se jménem (nejlépe v Maďarsku). Sepsat na to jméno fiktivní smlouvu o prodeji a auto odhlasit na prodej do zahraničí. Musíte mít k autu papíry a značky. Ty vrátíte na uřad, dostante za poplatek vývozní značku. No a kupujicímu se auto někde cestou v Maďarsku ztratí, ale to už není vaše věc. Vy máte auto odhlášené a je v Maďarsku.

Tak nějak podobně to bylo popsáno v tom časopise. Nevím, nezkoušel jsem to.

cechacek*
hodnocení

0x

Zajděte na evidenci motorových vozidel a řekněte pravdu, hlavu vám neutrhnou, najde se řešení

ccccccccccccccc
hodnocení

0x

pokuta hrozí jemu i vám, a jemu navíc pokuta za porušení zákona o odpadech

prezident Zeman dnes podepsal zákon, který umožní trvale vyřadit vozidlo i na základě pravomocného rozhodnutí příslušného odboru životního prostředí o udělení příslušné sankce za porušení zákona oodpadech...v řádu někoolika dnů to vyjde ve sbírce zákonů a účinné to bude od 1.5.2017...Dne 1.5.2017 podáte příslušné oznámení na odboru životního prostředí...uvedete údaje o vozidl u =udaje toho kdo auto rozebtwl bez součinnosti s poříslušnou firmou která má oprávnění propvádět rkolikvidaci...klidně tam napiště že olej vypustil do trávy a chadící kapalinu do kanálu...dostane pokutu 10 litrů a dá vám kdispozici stejnopis rozhodnutí u uložení sankce, na úřadu odevzdáte značky a předložíte techničáky a toto rozhodnutí o udělení sankce a auto bude trvae vyřazeno

Mimochodem, skupina poslanců navrhuje novelu zákona o povinném ručení který opět umožní České knceláře pojistitelů za každý den , kdy bylo vozidlo evidováno v registru ale nebaylo pojištěno , ukládat SANKCI...už to tady jednou bylo a Psp to zrušil, teď se to opět vrátí do zákona...může se vám stát že vým za každý den co je auto evidovánoí a psáno na vásnapočítají takovou pálku že se z toho osypete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]