Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opel Mokka X a její nedostatky

Od: ladik* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den nejen majitelům vozů Opel Mokka a novějších Mokka X

Ještě před letošní březnovou očekávanou kampaní Opel 24, by jsem rád poprosil o radu a to především majitele voů Opel Mokka , kteří vlastní tento vůz s motorizací v benzínu 1,6 85 kw.

Na těchto stránkách jsem již samozřejmě našel dva příspěvky k tomuto vozu,ale před nákupem bych se rád nejen od majitelů tohoto modelu dozvěděl něco více. Samozřejmě, že v autosalonu Opel Vám k tomuto vozu dají vše co potřebujete vědět, tj. ceníkový list s výběrem motorizace, doplňkové výbavy ,tehnické listy atd. Někdy ale po přečtení některých příspěvků na internetu, váhám, zda některé údaje v technických listech jsou ve skutečnosti reálné. To, co zrovna píši je třeba otázkou spotřeby. Technický list říká město - 8,5 litru, mimo město 5,5 litru, kombinovaná 6,6 litru, přičemž v různých příspěvcích na internetu se dočtete, že kombinovaná spotřeba u této motorizace se rovná 8,5 litru, samozřejmě záleží na stylu jízdy. (Osobně najezdím do cca 8000 km ročně v pohodovém režimu jízdy, tzn. žádném režimu závodní jízdy - brzda/plyn.) Paradox z techn. listů, stejná motorizace je i v Opel Astra classic, kde toto auto je o málo těžší a spotřeba o 0,5 litru menší než u Mokky- rozdíl v jízdní dynamice.

Takto hanit tento vůz přes technické listy bych samozřejmě mohl pokračovat, přes další spoutu elektroniky v celém voze, včetně dalších výdajů s tím spojených, které jsou ovšem nejen u tohoto modelu atd. Přesto tento vůz v různých motorizacích je údajně nejprodávanějším modelem od Opelu. Je opravdu tak skvělý a tím i žádaný?

Tímto bych chtěl bez dalších bodů a možná nesmyslných nedostatků, jak už jsem výše uvedl, poprosit uživatele těchto vozů a ještě lépe udané motorizace tj. 1,6 85 kw o jejich názor na tento vůz. Nezajímá mě jen popsaný údaj ve spotřebě, ale zajímají mě i veškeré zápory, které jste po koupi tohoto vozu podchytily tj. vhodná motorizace, nedostatky ve výbavě vozu, jízdní vlastnosti atd. Aby jste mě pro nákup tohoto vozu i trochu posunuly dál, můžete na něj přidat i nějakou tu chválu.

Moc děkuji za Váš jakýkoliv názor na tento vůz a přeji všem zúčastněným spoustu šťastných kilometrů...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hubas*
hodnocení

0x

Zdravím.

Mokku zabíjí cena. Je to defakto nafouknutá Corsa a to nafouknutí je sakra drahé.

Je to celkově velmi pěkně udělané auto, i když záď působí díky světlům zbytečně úzce a loketní opěrka je srandovní :D

Interier velmi pěkný, dotykový display pěkně vysoko, materiály v interieru působí kvalitně.

Při Vašem nájezdu bych tolik neřešil spotřebu. 1,6 je nejjednodušší a bude i nejspolehlivější motorizace.

Já bych si Mokku nekoupil, protože je předražená. Astru pořídíte v lepší výbavě za lepší peníze a je to o třídu větší automobil, pouze nemá vyšší posez, což je hlavně módní záležitost. Základní motor je 1,4 100koní. (Tato generace je podstatně lehčí než minulá).

moka
vyšší posez, módní záležitost,tys tomu dal:)

mmmmmmmmmmmmmmm
hodnocení

0x

nebýt insignie slovo opel už několik let mohlo být minulostí

je hloupé kupovat si předražené auto, navíc takové kterých se prodá v čr několik kusů a v celé EU možná několik desítek...s tím logicky souvisí dražší servis, dražší díly, totální absence levných dílů na vrakáči

hubas*

Známe 25 nejprodávanějších aut v Evropě za rok 2016. Jsou mezi nimi i tři modely vyráběné v Česku.

Třiadvacáté místo obsadilo kompaktní SUV Opel Mokka se 164 682 prodanými kusy. V těchto číslech se ještě téměř neprojevil prodej modernizované verze Mokka X, která se právě v těchto týdnech začíná nově nabízet i v Česku.

Téměř třicetiprocentní nárůst prodeje zaznamenal díky nové generaci Opel Astra. Evropské auto roku 2016 stalo šestým nejprodávanějším v Evropě a druhým nejoblíbenějším rodinným vozem (253 483 kusů)

1.6 jsem měl půjčenou, chod motoru mi přišel nekultivovaný, zrychlení nic moc. 1.4T mi přijde jako lepší volba. Spotřeba je vyšší v reálném provozu už jen proto, že Opel testuje vozidla na přehuštěných pneumatikách. Údaje na Spritmonitor.de odpovídají skutečnosti.

ladik*
hodnocení

Zdravím Vás

Abych trošičku reagoval na Vaše názory na popisovanou Mokku a i případně doporučenou Astru.

Ano, Mokka je auto, které se ve výbavě Enjoy, udané motorizaci a produktu ,,Smile,, což je doplňková výbava - aut.klima, senzor stěračů,zrcátka v el., autom. dálková světla atd., pohybuje cenově s březnovou kampaní okolo 400 000kč. Moc na silnicích není videt, protože Mokka pokud se nemýlím prodává jen několik měsíců a Mokka X teprve do prodeje přichází. Co se možnosti týče, pořídit si místo Mokky -Astru, musel bych do verze kombi. Tudíž popsaná lepší výbava a lepší cena? Pravda, ale jen z poloviny. Srovnatelnou výbavu z Mokky nakonfiguruji do Astry (ano s lepším motorem,jelikož 1,6 85 kw je pouze u sedanu , ale turbo motor je pro mne zbytečný) a cenově se dostanu níž max. o 20 000 kč. I toto číslo jsou peníze, řešil jsem zda Astru nepořídit, ale dosud mám auto s vyšším posezem a popsaný rozdíl financí bych do vyššího posezu investoval. A proč se toto drahé auto nekupuje a není na silnicích? Protože o něj vůbec není zájem a když ho chcete objednat, musíte čekat na jeho dodání až půl roku, jelikož se nestačí vyrábět...

Děkuji všem za Vaše názory, především Hubasovi a též Hlavikovi - za jeho odkaz spritmonitor.de Zkoušel jsem test spotřeby nejen na Mokku, ale i na ostatní již mnou vyzkoušené auta z minulosti a myslím si,že to docela sedí. Tam bych tomu docela věřil, ještě ale přes vizuelně pěkné auto jak z venčí tak i interiér řeším popsané ,,drahé,, servisy a náhradní díly včetně dalších neočekávaných výdajů,situací, příp.oprav, které mě po koupi vozu mohou překvapit. Snad se do diskuze připojí i majitelé tohoto modelu.

Děkuji všem za Vaše příspěvky...

hodnocení

0x
To suv ktere je nafouknute , male a za cca pul mice. Uz vim proc to auto na cestach nevidim.
hubas*

Tak to se musíte lépe dívat! Bez ohledu na poměr cena/užitná hodnota je potřeba zmínit, že tato kategorie automobilů je velmi populární a automobilky to dobře vědí. Renaul Captur (což je nafouknuté Clio) není o moc levnější, přesto jich potkávám na silnicích dost...

Kufr Mokky by Vám vyhovoval, ale kufr sedanu Astry ne a potřebujete najednou kombi?

Pochopitelně, že na "novinku" se z vraků shání díly špatně, ale spotřebáky se kupují stejně nové a o zbytek se postará záruka a havarijko :D

Astra se za příplatek nabízí i se zvýšeným podvozkem, ale v provozu jsem se s tím ještě nesetkal.

Za 360 po slevě poskládáte moc pěknou krátkou Astru se základním motorem, bohatou výbavou, metalízou, alu r17... Moc se mi to auto líbí, ale koupil jsem Corsu, zejména protože má tovární LPG, což bylo zásadní.

Pokud se nepletu, tak na Mokku ve Vaší výbavě nenakonfigurujete ani litá kola, ale pouze plecháče. Hlavně že to má automatické dálky :(

doplněno 15.02.17 18:22:

Ještě jsem našel svoji uloženou konfiguraci.

435.900 - 15% obchodní sleva - 7.000 za věrnost značce = 363.515Kč

doplněno 15.02.17 18:55:

Určitě bych do Mokky chtěl navíc:

Audiosystém IntelliLink +9.500 (krásně vysoko, škoda nevyužít!)

Dojezdové rezervní kolo 16" +2.200 (jistota)

Gumové koberečky +3.900 (klasika, ceny se teda nebojí!)

Metalická / perleťová barva +13.900 (barva dělá hodně)

= + 30.000 jak nic.

Jinak ta výbava je dost dobrá. Na kolik by vyšla?

Opel Mokka X a její nedostatky
ladik*
hodnocení

Zdravím

V některých případech Vaší odpovědi jsem si jist,že odpovídáte na příspěvky mých rádců, jelikož i já jsem možná trochu negativně reagoval na jejich názor. Niméně zasílám alespoň základní verzi Mokky v doplňkové výbavě (celkově 400 tis.) kde nejsou jen autom. světla. Konfiguraci jsem si dělal i na astru kombi ve stejné výbavě jako na mokku, takže ten rozdíl dobře znám. Na astru sedana mohu říct taktéž pěkné auto, ale rozdíl je v otvírání pátých dveří, tudíž mokka ok, astru sedan ne-možná astra a kombi za cca 375000kč ve stejné výbavě jako mokka smile.

Díky za příspěvek

opel.cz/...

ladik*
hodnocení

K tomuto vozidlu mám ještě nakonfigurované odnímatelné tažné zařízení, zimní sadu- vyhř. sedadel a volantu, metalickou barvu, audiosystem IntelliLink, dojezdové rez. kolo. Toď vše . Koberečky se dají dokoupit za 1000 kč bez nápisu Opel, ušetřím skoro 3000 kč. Ještě přemýšlím na dodo zatmavená zadní okna,ale to už bude spíše přepich. Tato výbava v rámci kampaně Opel 24 je součástí mé konfuígurace- 454 000kč. K té astře kdybych toto vše nakonfiguroval tak jsem taktéž hodně přes 400 000kč.

cechacek*
hodnocení

0x

Vlastní jej spoluzaměstnanec, ve městě prý výborný, bez problému jízda na pětku, ale mimo město lenochod, řadit, šlapat na plyn a tím důvodem je uváděná spotřeba jenom iluze, jinak je spokojen.

hubas*

Osobně bych oželel výhřev sedadel a volantu. U látkového čalounění pro mě nemá takový význam jako u koženého, které studí o dost víc. Také si zjistěte, jestli má ten výhřev regulaci nebo je pouze jednostupňový. Slyšel jsem, že jednostupňový Opel až nepříjemně pálí, ale ověřené to nemám. Vyhřívané čelní sklo bych spíše uvítal, ale to se myslím nenabízí (Corsa ho má za 4000-sleva 15%). Tonovaná skla z výroby za 4700 nejsou tragédie, alespoň je předpoklad, že to bude udělané dobře a bez ztráty vlastního času a jiných výdajů na dvojí dopravu atd. I u Lojzíka v garáži to bude kolem 3000, což si myslím, že ta úspora za to nestojí... Jinak ta cena rozhodně není nízká, ale to dělá ta výbava. Výrobci vždy lákají na sociální verze s cenou od... Např. Corsa od 220tis, svoji jsem kupoval za 325tis a přítelkyně za 342tis.

raj2016
hodnocení

0x

Nedostatek u tohoto modelu přípojka usb jinak jsem spokojen mám najeto okolo18000 km pohoda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]