Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava laku

Od: tom3 odpovědí: 5 změna:
Dobry den, pri parkovani jsem si odrel predek auta, skrabance nebyly nejak velke, tak jsem se je pokusil opravit tuzkou primo od vyrobce Skoda. Skrabanex videt neni, nicmene je oprava hodne viditelna, je tam hodne vroubku jak jsem nanasel vrstvy laku. Existuje neco cim by se dal lak zahladit aby tam nebyly zadne vroubky ani nerovnosti? Mockrat dekuji, zasilam foto...
Oprava laku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

No to jste tomu dal. Na takové opravy ta tužka vůbec není určená.. Při troše štěstí to půjde rozleštit, ale to rozhodně sám nedělejte. Je na to potřeba leštička a hlavně pak celkem drahé brusné pasty.

doplněno 12.02.17 13:24:

Svépomocí určitě ne. Jsou na to potřeba speciální brusné pasty například od 3M a ty stojí balík, takže se vůbec pro jednorázovou záležitost nevyplatí kupovat a pak to chce hlavně zkušenosti.

tom3
hodnocení

Takze sverit do pece odborniku? Svepomoci uz asi nic nezmuzu ze?
tom3
hodnocení

V jedné na sadě na opravu laku mám i brusný papír, zrnitost 3000 myslím, tím by to nějakým způsobem nešlo?
petan86*

Ahoj jestli to je mataliza tak bych t o viděl na opravu odbornikum, jestli obyc barva dalo by se teoreticky smirkem 3000 jemne zbrousit hrbolky a prelestit lestickou nebo lesticim kotoucem s lestici pastou, ale za výsledek nerucim, z fotky moc nepoznam jelikož pisu z mobilu.

fik
hodnocení

0x

Ta tužka to je na malý škrábance a spíš na místa kde to není příliš vidět,většinou třeba na rohy dveří,odřený práh nebo něco podobného. Tak rozsáhlé poškození s tím nikdy neopravíš. Pokud nejsou škrábance projeté na podklad,jde to profesionální leštičkou a leštícími pastami zahladit. Pokud je vidět podklad,musí se to přelakovat. Jde to i lokálně,ale stačí sebemenší odlišnost při míchání laku a už navždy to bude vidět,odstín se musí namíchat naprosto přesně podle čísla. Nejjistější ale také nejdražší je přelakovat celý nárazník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]