Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis ABS do TP

Od: masnycz odpovědí: 12 změna:
Zdravim. Koupil jsem si scudo combinato, r.v. 01 (pravdepodobne), 1.9TD eco a pri evidencce nastal problem - v TP je udaj ABS : ne a na evidencce uvedli, ze auto ABS ma. Rekl jsem si, ze to nebude problem a proste se ten udaj v TP prepise na "ano". Jenze..puvodni majitel sel na urad a tam po nem - samozrejme - chteli potvrzeni od vyrobce, takze sel do fiatu a tam mu rekli, ze se toto auto nikdy nevyrabelo s ABSkem.
Jak postupovat dale, aby se na aute mohla udelat evidencka a nasledny prepis?
Predem diky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mire*
hodnocení

0x

Zajel bych do servisu a nechal auto zkontrolovat, jestli to auto ABSku opravdu má, jestli jsou tam opravdu čidla a kabely. Oni ti technici na STK jsou kolikrát taky "máci".

masnycz
hodnocení

Auto ABS opravdu ma, na kolech jsou cidla a pred prednim levym kolem je jednotka.

mytrix*
hodnocení

0x

Doporučuji znovu zkontaktovat zastoupení fiatu, nikoliv prodejce nebo servis, ale skutečně přímo dovozce. Ten Vám na základě oskenovaného technického průkazu zjisttí, zda to ABS je možné z výroby mít nebo ne.

Pokud ano, tak je to jasné. Pak zajdete na úřad a oni to opraví.

Pokud ne, pak máte problém a jedinou možností je to ABS demontovat. Nepíšete o původu vozidla, ale teoreticky je možné, že jej původní vlastník namontoval dodatečně z nějaké vyšší verze.

fiat.cz/...

doplněno 11.02.17 20:34:

No ale to je naprosto běžný postup i cena. Jiná možnost neexistuje.

masnycz

Primo ve fiatu mi dali kontakt na pana, ktery se timto zabyva. Udajne je jedina moznost zaslani TP do Italie vyrobci, ktery napise vyjadreni a podle toho se to pak muze prepsat. Jenze to stoji 2000 Kč, trva 4-6 tydnu a pak budu samozrejme potrebovat uredne overeny preklad, coz taky nebude nic levnyho. Proto hledam alternativu, ktera by 1) netrvala tak dlouho, 2) nebyla tak draha. Precejenom je to auto za "par tisic". Puvod vozidla je - do roku 2006 v Italii, pak dovoz sem a ja jsem (resp. byl bych a snad budu) 4. majitel. Kdyz zdemontuju ABS (podle me zbytecna prace, protoze tech hadicek,...), tak zajedu na evidencku a oni se budou divit, ze tam najednou to ABS nevidi, kdyz ho tam videli a je to uz v databazi.

to h0nz490, nevim, jestli bylo v Italii povinne ABS, ale jinam uz jit nemuzu (pokud myslis na evidencku), protoze je to, jak jsem jiz zminoval, v databazi a uz se to neda udelat tak, ze tam to ABS "najednou neni".

hodnocení

0x

Sel bych nekde jinde , nebo napsal primo zastoupeni fiatu.

Auto muze byt dovoz nekde , kde muselo byt abs.

hodnocení

0x

Z info na nete sa prvé slabšie verzie boli bez ABS.Pozrite sa či sú čidla na ABS na všetkých kolesách,ďalej,či to nieje len snímač otáčok alebo snímač brzdového obloženia.: autodoc.sk/... , epiesa.ro/...

doplněno 11.02.17 20:55:

Keď tam nemá byť a videli ho,tak ste predsa odstránili dodatočnú montáž ak tam prídete.možno bude stačiť odstrániť len snímače a zakamuflovať.No ak je v riadiacej jednotke,tak ho ukáže na prístroji.Určite sa stal preklep pri prepise z tal.čísiel a teraz je problém.Ja som takto musel riešiť disky na aute.Zapísali mi taký rozmer,čo sa ani nevyrába.Tak som kontaktoval dovozcu,poslal kopiu TP a za 50 € mi došla dobierka v obálke s papierom na zmenu.Ja som to mal do týždňa v Seate.

masnycz

Zitra se na to podivam, ale podle me to je na vsech kolech. Kdyz jsme u toho pristroje, tak i kontrolka na palubovce ukazuje neco, co by mohlo znamenat ABS (na to jsem si vzpomnel az ted). Kdyby to trvalo tyden, tak to neresim takhle a jdu do toho hned i za ty penize..

PS : Ono odmontovat to ABS asi nebude nic snadnyho, pokud tam je z vyroby..tech hadicek apod., to by nebylo jen tak.

mmmmmmmmmmmmmmm
hodnocení

0x

ABS se jen tak nezapisuje, buď je systém původní součástí vozidla z výroby a auto bylo takto schváleno, s ABS, pak mělo být zapsáno v TP, nebo bylo auto vyrobeno bez ABS a v TP nemá být od prvopočátku uvedeno

Samozřejmě mohou nastat další 2 situace, ABS tam bylo a někdo jej demontoval, ABS tam nebylo a někdo jej namontoval, obě situace jsou špatné protože jde o zásah do původní homologace

Nejhorší ja především to, že osobní auto je přistavováno každé 2 roky na TP a občas i na evidenční kontrolu a nikdy se nic nezjistilo až teď---pak nechápu, co si o tom mám myslet, na první pohled to vypadá tak vypadá tak bylo přistaveno jiné auto, bez ohledu na to co tvrdíte vy jako majitel...ptám se co je to za bordel, kde to žijeme a za co na té STK neustále platíme,

Kdo má teď dělat arbitra mezi jednou a druhou STK? Jedna STK to v minulosti kontrolovala a bylo to OK a ted jiná STK zjistí takovou závadu? Já vím o podobných sitacích z černé kroniky, auto s ABS ( ze zahraničí, asi odcizeno) se "naklonovalo" na doklady českého auta bez ABS, za 50,- Kč se změnila barva a pak se na vše přišlo na jné STK...Jen a jen VÝROBCE by to mohl rozseknout, protže podle VIN zjistí v jakém provedneíé to vyjelo z výroby...autopservis je ej autoservis a ani ten můj autoservis nezastupuje žádného výrobce, i kdybych si dal na vrata loga všech značek které jsme schopen opravit ...na úřadu mají pravdu

A pokud chcete legalizovat ABS jinak než to dořešit administrativně s výrobcem, za poplatek cca od 6 tisíc nahoru, navštivte technickou zkušebnu / v ČR jsou celkem 2 - TUV SUD a.s. nebo DEKRA a.s.) a nechta ABS odzkoušet a vystavit o zkoušce protokol...Pak se dá ABS do TP také zapsat

Mimochdem dnes musí mít ABS každé nové auto a ABS se už asi 2 roky NEZAPISJE...ale v minulosti to bylo jinak

Mě se stala situace, ze jsem nemel abs a pri novem velkem TP to ta marena za sklem blbe opsala a uz to bylo...
masnycz

Nejspis nastala situace, kdy ABS bylo zapsano v Italskem TP a pri prepisu do CZ TP se tam proste bez rozmyslu napsalo "ne". Skoda, ze uz to je vic jak 10 let, kazdopadne zitra to budu resit s panem z registru, ktery podle jednacich cisel zjisti, kde jsou uchovany protokoly z STK atd. a treba se ukaze, ze to byla uredni chyba.

Pokud byla posledni STK delana pred dvema lety, tak to bylo jeste takovy, ze se to nejak moc neresilo. To az tedka se resi takovy veci, ze rok stary auto neudela emise apod. A ja nejsem majitel (zatim), takze si v tomhle ohledu nedovolim tvrdit nic. Zase mi prijde jako hloupost, ze by nekdo riskoval s takovym autem nejakou kradez apod.

Ano, bude to asi jedina moznost, a to rozseknuti vyrobcem, tudiz poslani dokladu do Italie. O autoservisu netvrdim, ze by mi mohl vystavit protokol, jen se podivali na to, jestli tam to ABS skutecne je nebo neni a jestli si to tim padem na evidencce "nevymysleli".

Dekru a TUV SUD ani zkouset nebudu.

mmmmmmmmmmmmmmm

na rozdíl od českého TP se do italského ABS nezapisuje, nemají na to ani kolonku, já bych to viděl tak, že auto bylo na dovozové STK a ten kdo na STK vyrobil protokol tam něco napsal chybně...pak se z chybného protokolu vystavil TP s chybou a v dalších leetch na to technik STK při kontrolách kašlal...

Ty protokoly se mají na úřadech archivovat 10 let, otázkou je zda to ty =urady dodržují když dnes nemají v budovách tolik místa a navíc pokud se to schvalovalo někde jinde tak ty protokoly budou právě a jen tam

Větší výrobci mají své akreditované zástupce v ČR, není nutné nic posílat do Itálie stačí se dotázat českého zastoupení

masmycz
hodnocení

Jo, to bude ono. Protokoly na uradech jeste byly a od prvni STK tam bylo ABS: ne.
Uz jsem to predal do fiatu a opravdu se doklady nikam neposilaji, staci jim kopie TP, fotka vyrazenyho VINka, typovej stitek a fotka auta zepredu. Pak uz to resi Fiat CR primo s vyrobcem a na zaklade vyjadreni od nej pak vystavi protokol pro urad. Kdyz uz to tam posilam, dal jsem si tam zrovna vypsani vsech moznych alternativ na rafky a pneumatiky, protoze mam napsany jediny, a to 195/70 R14, ktery snad nejdou ani sehnat a v pneuservisu mi rekli, ze u scuda maji napsany 205/70(?) R15. Snad mi to uznaji do te jedne zadosti, vyresilo by to dalsi problem :D
Kazdopadne dekuji vsem, kteri se zucastnili diskuze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]