Nejste přihlášen/a.
čau chystám se na zapojení deního svícení ale nevím kam ho napojit. Mám Golfa 4 2002.Nějaké rady?
No ,ono nejde o to jestli máte golfa nebo trabanta ale o to jaké máte ty světla něco je třeba tady vw-club.cz/...
Denní svícení na svém Peugeotu mám zapojeno následovně.Plus pól mám připojený na pojistku palivového čerpadla(v motorovém prostoru)a a to přes pojistku 8A a mínus pól mám naletovaný na PŘÍVOD plusu do parkovacího světla(pravá bebo leva strana je jedno).Funguje to přesně podle předpisu.Nastartováním auta se DS rozsvítí a rozsvícením světel DS zhasnou.
Očividně se v tom moc nevyznáte .. bude lepší to dát do servisu - tam to zapojí správně a bude to fungovat tak jak má - takováhle prkotina je na počkání za pár korun.
Rovnou ale musím říct, že spusta tady těch rádoby denních svícení na starých autech, většinou řešeno tak, že se někam až dolů na nárazník připlácnou ty dva proužky, většinou někam k mlhovkám, velice pofidérního světla je úplně na nic.To jak má být denní svícení umístěno a jak má svítit definuje zákon. Nezapomeňte také na to, že při zapuntých potkávacích světlech- musí denní svícení zhasnout.
Takže by takový daný denní svitič - měl počítat s tím, že ve velmi brzké bude zastaven vozidlem policie, s tím, že svítí špatně a má světla špatně umístěna - pokud nebude policajt prudit tak to vezme tak, že auto nesvítí vůbec, pokud bude prudit tak se bude zabívat tím, že jsou špatně umístěna no a pokud bude prudit už hodně tak se bude pídit i po homologaci a správné funkčnosti - na což by si měl dát kupec taky velký pozor.
Často je u denního svícení napsáno "zařízení je homologováno" - to je sice pěkné, ale to nestačí ... zaleží taky jak, podle čeho a k čemu je homologováno. To je to číslo.
Po zkušenostech z provozu několika vozidel Daewoo Matiz 0,8 zděluji, že " světla pro denní svícení " na přední části vozidla mají dobrý efekt s hlediska spotřeby,dobíjení baterky na krátkých trasách aj. Led DRL světla dovozové z P.R.C vyhovují normám v Čr. Dát si pozor na homologační výlisek na led světlech DRL. Mám světla cca půlrok v každodenní palbě a zatím bez závad.Pořizovací hodnota sady vyšla na 150kč.Prošlo přes STK bez výhrad.Zapojena jsou přímo na pojistkové skříňce GND na + přívod k parkovačce (žárovce), Ucc na pojistku zapalování.Rozměry pro montáž posílám v příloze. Další info rád zodpovím na meil. Pokud si nevíte rady, svěřte někomu z elektrooboru.
Zasíláte v příloze rozměry pro montáž, ale sám to máte namontováno nesprávně Šířka SPZ je 520 mm, to máte od sebe světla vnitřní stranou od sebe těžko 600 mm a víc
Odpovídám na Váš názor s vnitřníma mírama rozmístění světel. Nejsou všechna vozidla tak široká, aby cm vyhovovaly všem parametrům. Nicméně základní parametry vůči šířce vozu /z venčí / jsou dodržena.Děkuji za pozornost a snad jsem Vám napověděl oč tu běží.
A vy to mate podle pravidel? To se mi fakt nezda.
Co kdyz mam alternator v poradku , baterku dobrou , nejezdim v aute 2km sem , 2km tam , to chodim pesky a nechci resit zapinani svetel v mlze , šeru , smogu v noci? (a nemam automaticke zapinani svetel). V zime jezdim 80% casu v noci a podvecer , takze nepouzitelne.
Nejvic mam rad ty , co v mlze , nebo šeru maji jen DRL a zezadu nejsou moc videt to je teprv inteligence.
Me modul zapinani vsech svetel vyhovuje. K tomu se mi nechce rezat do spoileru a resit uchyceni , neb vy byste musel udelat to same , pokud to chcete mit plne podle pravidel. Musel byste to posunout k mlhovkam.
Stačí vyjmout přepínač světel ( zatlačíš celý jakoby dovnitř palub.l desky a pootočíš myslím vlevo...nebo doprava: A je venku...) pod přepínačen je svorkovnice která je do něj zasunuta / svorkovnice T17a/ do její spodní části vedou drátky a jsou do ní nastrkané PIN-y, několik pozic je volných, je nutné najít právě tu volnou pozici do které teče proud po zapnutí zapalování a přestane téct po zapnutí světel, resp,. po přenutí tohoto slavného přepínače světel do 1 nebo 2 polohy...nepamatuji si to zda je to pozice číslo 9 nebo 13, jsou očíslované...chvilku laboruj a volnou pozici rychle najdeš...Je to stejný přepínač světel jako v jedničkové Oktávce 1U a v Passatu 3BG, všude jsou volné PINy akorát ty volné pozice má každé auto jinak
PIN stojí cca 2 koruny a kupoval jsem to v jakési prodejně audio-elektro, naletuješ jej na červený drátek vedoucí z DRL světel, samozřejmě drát přerušíš a použiješ 10A pojistku kterou dáš na kabel kousek pdo tu svorkovnici aby k tomu byl jednoduchý přístup...
Černý kabel z LED světel dáš na kostru, nejlépe někam pod baterku
Vůbec nepotřebuješ DRL světla s relátky, ani vnejěšími ani integrovanými, stačí za pár stokorun z aukra nebo ještě lépe za pár / 6-8-20-12-/ dolarů z Číny, zaměřil bych se na správný tvar, na nejlepší způsob upevnění a na počet a kvalitu diod, relátka neřeš, ty jsou pro šťastné majitele NE-koncernových aut těch značek které to nemají ošetřeno
Ze všeho nejsložitější je dostat ten červený drátek přepážkou za motorem pod paluvní deku k přepínaši světel, na přepážce je průchodka pro kabely ale tam mi to nešlo, tak jsme nabrousil drát na výplet kola motocyklu a těsně vedle průchodky jsem udělal malý otvor kterým jsem kabel dostal dovnitř
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.