Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bubnová brzda dře při dobržďování

Od: alex16 odpovědí: 2 změna:

Zdravím, ve středu jedu do servisu, ale mezitím potřebuju vědět, jestli se někde nezabiju :)

Co nasněžilo, začalo se mi od pravé zadní brzdy ozývat drhnutí při dobržďování. Při prudkým brzdění to nedělá, pouze když zlehka dobržďuju. Ze začátku silně, pak méně, ale i po delší jíždě to nepřestane. Nemám na to nářadí, takže sem pouze sundal kolo, zkusil zatočit bubnem a v půlce dráhy jakoby drhne o pakny i na volno. Tak jsem tahal a bouchal do bowdenu co vede lanko od ručky a ono to přestalo, když jsem pak sedl do auta, tak hned na první zabrždění to stejně zase dělalo ten zvuk drhnutí..

Čili, můžu s tím ještě nějakých 100km najezdit a nebát se o život? :D

ps. jedná se o jedničkovou Fabii

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

2x
O život to není. Na bubnu bude z vnitřní strany hrana od paken. Sundat buben, hranu na soustruhu strhnout. Pakny budou patrně na výměnu.

hodnocení

2x

Tak já měl úplně stejný problém.Mě pouze stačilo.Rozebrat celou bubnovou brzdu a porádně ju vyčistit a promazat.Všude byl rez,nebo prach,jak se sjíždí pakny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]