Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne, zdali motor ze starých, např. vojenských elektrocentrál, který se údajně také používal do TATRY 603, lze použít do Tatry 603 nebo 805 a případně s jakými úpravami? Nebo nelze použít vůbec, nebo s náročnými úpravami?
Za odpovědi předem děkuji.
Ano, podobnost jsem viděl v motoru z elektrocentrály 15kW.
netuším,jak to je u tatry,ale u starých vw brouků se motory tkzv. industrie do aut dávají. ty motory bývaly v centrálách,kombajnech,hasičských stříkačkách...měly natočeno málo motohodin,takže jsou dost ceněné. ty úpravy tam byly,určitě bižuterie kolem motoru,karburátor a asi i hlavy... počítám,že u tatry to bude podobné.
Nejsem až takovým znalcem Tatry 603, ale zato ,,kvíčalu´´ T805 jsem na vojně zažil a mám ji celkem zmáklou. Jeden známý ji má, pokud se nepletu tak právě říkal, že tam dával ten motor z centrály 15kW, jen tam dával jiný karbec. Ale je to info z druhé ruky, nicméně ty motory jsou od pohledu stejné.
Podle typového označení jsou tyto motory identické max lišící ce periferiemi.Např jako výstup na posilovač řízení,jiná řeminece třeba na altik,posilovač pkd měli...
Bratrh-vždyť T-805 , T603 a elektrocentrály mají stejný typ motoru,teda jen asi dva typa centrál ,nějak jsem centrály neznal ale matně tuším byly dva typy -EC15kVA a EC30kVA .mimo menší přenosné a větší na dvounápravovém podvozku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.