Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor Tatra 603 z elektrocentrály

Od: magic62* odpovědí: 4 změna:

Zajímalo by mne, zdali motor ze starých, např. vojenských elektrocentrál, který se údajně také používal do TATRY 603, lze použít do Tatry 603 nebo 805 a případně s jakými úpravami? Nebo nelze použít vůbec, nebo s náročnými úpravami?

Za odpovědi předem děkuji.

doplněno 05.02.17 12:31:

Ano, podobnost jsem viděl v motoru z elektrocentrály 15kW.

Motor Tatra 603 z elektrocentrály
Motor Tatra 603 z elektrocentrály #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

2x

netuším,jak to je u tatry,ale u starých vw brouků se motory tkzv. industrie do aut dávají. ty motory bývaly v centrálách,kombajnech,hasičských stříkačkách...měly natočeno málo motohodin,takže jsou dost ceněné. ty úpravy tam byly,určitě bižuterie kolem motoru,karburátor a asi i hlavy... počítám,že u tatry to bude podobné.

hodnocení

2x

Nejsem až takovým znalcem Tatry 603, ale zato ,,kvíčalu´´ T805 jsem na vojně zažil a mám ji celkem zmáklou. Jeden známý ji má, pokud se nepletu tak právě říkal, že tam dával ten motor z centrály 15kW, jen tam dával jiný karbec. Ale je to info z druhé ruky, nicméně ty motory jsou od pohledu stejné.

bazar-stroju.cz/...

automobilrevue.cz/...

hodnocení

0x

Podle typového označení jsou tyto motory identické max lišící ce periferiemi.Např jako výstup na posilovač řízení,jiná řeminece třeba na altik,posilovač pkd měli...

doplněno 06.02.17 19:29:

Bratrh-vždyť T-805 , T603 a elektrocentrály mají stejný typ motoru,teda jen asi dva typa centrál ,nějak jsem centrály neznal ale matně tuším byly dva typy -EC15kVA a EC30kVA .mimo menší přenosné a větší na dvounápravovém podvozku.

Tento motor je z T 805 a do T 603 ho můžete namontovat,jen s původním karburátorem bude mít výkon cca 75 koní.Čerpám z informací mého otce,který pracoval v Tatře Jičín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]