Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy na auto po měsíci od ks

Od: michaela8* odpovědí: 32 změna:

dobrý den, 29.12 jsem koupila Škodu OCtavia r.v.1997 od prodejce. Kupní smlouva uzavřená dle par.2079 občanského zákoníku. V meilové komunikaci mi napsal, co vše spravil, tlumiče, nové rozvody, lepší motor...ale po týdnu se mi furt vybíjela baterka.Když mi odpovídal, že to není jeho věc, dala jsem auto k mechanikovi na prohlídku. ten mi vypsal 13 bodů, co s autem je. Prodejce napsal, že není bazar ale fyz.osoba a skryté vady se ho netýkají. v meilech mi před prodejem psal, jak je auto ve stoprocentním motoristickém stavu, tlumiče vydrží napořád atd. a toto mi napsal automechanik:

1) Alternátor nedobíjí /13.6/ ...(má být 14.2)

2) Buzení alter.je neodborně provedeno, baterie se vybíjí

3) Pružina PP prasklá

4) Alternátor repase (ložiska...)

5) LP sp.čep řízení volný

6) čidlo zpátečky odpojenén (vadné)

7) motor emise CO2 (spotřeba oleje!)

8) stahovačka ŘD vadná

9) stahovačka PZ vadná

10) výfuk na výměnu stř.zadní díl

11) přední stěna chladiče deformace

12) oba přední blatníky stříkané, kytované

13) zadní L.BC. nakytován a nedorovnán

cena vozidla v tomto stavu dle servisu cca 15 tisíc max.

oprava cca 14 tisíc, ale některé závady neopravitelné, auto několikrát bourané (zpředu lehčeji, ale opakovaně), vzadu taktéž.

Na tuto skutečnost jsem nebyla upozorněna. Některé chyby jsou vyloženě ,,maskované", aby nebyly vidět.

mám šanci uspět s odstoupením od smlouvy? nejen, že mi zatajil bourání, ale kupovala jsem auto od něj za 26 tisíc a není splněno to, co píše v meilu (bezvadný stav, tlumiče napořád atd).

Zítra mu chci písemně poslat odstoupení od smlouvy. Pro někoho je 26 tisíc málo, ale jestli to tento týpek tak dělá pořád, tak nechci , aby mu to tak procházelo. Zjistila jsem dokonce, že o bourání věděl, jelikož půl roku před tím, než jsem ho kupovala já, kupoval auto od jiné paní za 4 tisíce a mě ho prodal za 26 tisíc. zjistila jsem to až při přepisu, kdy jsem přepisovala dané auto z té paní na mě (on měl kupní smlouvu se mnou, ale v techničáku byla předešlá majitelka, od níž to kupoval on a nestihl údajně přepsat. za kupní smlouvu je zodpovědný on (to už jsem zjistla, i když v techničáku je paní, co to prodávala jemu). Paní byla hodná a dala mi dokonce i jejich kupní smlouvu, že ona mu Octavku prodala za 4 tisíce totálně šrot, věděl že je bourané, a on to ,,polechtal" a prodal mě za 26 tisíc.

Máme šanci na úspěch?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hubas*
hodnocení

2x

Chápu Vás, na druhou stranu tlumiče v závadách uvedeny nemáte a spotřeba oleje u starých motorů není nic nenormálního, čili osobně vnímám jako menší past vadný alternátor, ale do sporu bych se kvůli tomu nepouštěl. Každý by chtěl nebourané auto ve 100% stavu za 20tis...nesmysl. Měla jste možnost si automobil prohlédnout, zkontrolovat jeho funkčnost a absolvovat zkušební jízdu... Moje rada: Nechte si odstranit podstatné závady a jezděte.

michaela8*
hodnocení

automechanik v servise říkal, že i když zaplatím cca 14 tisíc za vady, aby auto jezdilo, že to nemá smysl. Motor tam předělával jiný (stejný typ , akorát neměl najeto 320 tisíc ale 157 000 km). Vše mám doloženo v meilech, řekli mi v servise, že nemám šanci projít další technickou kvůli šíleným emisím. navíc na netu jsem četla, že zatajení věci (podstatné-auto je bourané)- mám nárok na odstoupení od smlouvy. Prodejce nechce přistoupit na nic, že za skryté vady neodpovídá. Já auto kupovala 29.12, už 4.1 jsem mu psala, že se vybíjí baterka, která je zánovní (moje). ´Když měnil tlumiče, tak by si přece všiml , že je prasklá pružina , jak mi řekli v servise ne? A nemíním, když jsem za auto dala 26 tisíc + 3tisíce kola, dát dalších 14 tisíc do oprav, aby mi auto jezdilo jen rok. O tom, že je auto bourané, moc dobře věděl a neřekl mi to. Řekla mi to původní majitelka auta, že týpkovi auto prodala totálně šrot za 4 tisíce, on to dle datumu během půl roku polechtal a mě prodal za 26 tisíc s letníma gumama. Dotyčný mi říkal, že není podvodník, že je sám automechanik...tak asi věděl, že zase někoho může s prominutím ,,ojebat". a v servisu mi řekli, že spousta z toho patří mezi skryté vady, že nemám chtít opravu ani část platby zpět. Že na základě toho, co jsem jim ukázala naše meily s prodejcem, by ho rozcupoval každý právník.

jufohiryc
hodnocení

2x

Zde se dá uplatnit odpovědnost za vady. Zaměřil bych se na věci, které můžeš lehce prokázat a není potřeba soudní znalec.

1. motor emise - zde stačí zajet na m,ěření emisí. Pokud je vozidlo neudělá, tak toto vozidlo nelze provozovat na pozemní komunikaci a je to důvod k odstoupení od kupní smlouvy.

2. Vozidlo bylo havarováno i když máš v kupní smlouvě uveden opak. Zde bude soudu na 90% stačit i odborné vyjádření autoservisu.

michaela8*
hodnocení

emisí motor prošel -to by zjistili při přepisu jak se jde na evidenčku nebo ne? nebo na evidenčce jen sledují číslo motoru a typ? takže mám zajet na měření emisí , kde mi to změří a napíší výsledek a na základě toho, pokud by napsali, že nevyhovuje, podat žádost na odstoupení? o havárii (několikrát vpředu a zadek) jsem nevěděla, ten prodejce automechanik ano , řekla mi to předchozí majitelka, že to od ní kupoval za 4 tisíce na špalkách, že bylo totálně bourané.dala mi i jejich kupní smlouvu. Možná do té reklamace mu uvedu , že jsem zkontaktovala pův.majitelku a mám i její svědectví, že o všem věděl a zatajil mi to. odstoupit určitě nebude chtít, nechtěl řešit ani vady, psal že není bazar a že se ho vůbec vady netýkají,jelikož prodával přes inzerát. použít par.2099 OZ? vady? a chtít aspon zkusit po něm slevu za ty vady?

hubas*

-Emise se při evidenčne nedělají.

-Totálně bourané? V předešlých příspěvcích píšete "bourané lehce"

-Za jaké konkrétní vady chcete slevu?

-Co máte v kupní smlouvě ohledně stavu vozidla?

michaela8*
hodnocení

v servise řekli, bourané několikrát lehce v předu, a vzadu to bylo víc-zadní levý bok. Ve smlouvě mám klasickou větu , že byl kupující podrobně seznámen s tech.stavem předmětného vozidla, jeho obsluhou a byla provedena zkušební jízda. Se stavem vozidla, které odpovídá stáří a opotřebení vozidla kupující souhlasí. To nezbavuje prodávajícího odpovědnosti za vady stanovené zákonem.smlouva je dle par.2079 OZ. chci hlavně ten alternátor, každý třetí den je auto nepojízdné, baterka vykřápaná. kvůli tomu jsem ho několikrát kontaktovala. kupovala jsem to 29.12 a hned 4.1 jsem to s ním řešila, ale bezúspěšně. tak jsem zajela do servisu, aby mi řekli , čím to je a nahoře jsem vypsala, co mi řekli v servise. alternátor byl repasovaný, nedobíjí, pružina tlumiče prasklá , výfuk na výměnu , nejde prý opravit střed a přední díl., spojler, čepy,

to co jsem tam vypsala:

1) Alternátor nedobíjí /13.6/ ...(má být 14.2)

2) Buzení alter.je neodborně provedeno, baterie se vybíjí

3) Pružina PP prasklá

4) Alternátor repase (ložiska...)

5) LP sp.čep řízení volný

6) čidlo zpátečky odpojenén (vadné)

7) motor emise CO2 (spotřeba oleje!)

8) stahovačka ŘD vadná

9) stahovačka PZ vadná

10) výfuk na výměnu stř.zadní díl

11) přední stěna chladiče deformace

12) oba přední blatníky stříkané, kytované

13) zadní L.BC. nakytován a nedorovnán

cena vozidla v tomto stavu dle servisu cca 15 tisíc max.

oprava cca 14 tisíc, ale některé závady neopravitelné, auto několikrát bourané (zpředu lehčeji, ale opakovaně), vzadu taktéž.

odhad opravy 10 tisíc bez práce, ale že ještě žere šíleně olej a neprojdu emisema. tak zkusím jet ještě na ty emise, ať mi změří a uvidím. Chápu, že někteří chlapy si klepají na čelo, že jsem prostě blbka, co naletěla. Ale když v meilech mi vypisoval, jak je auto v perfektním stavu, jak měnil tlumiče, které vydrží napořád, jak je motor úžasný, že budu mít auto, do kterého nebudu muset nějaký čas nic investovat a hned týden po koupi alternátor atd..hodnota auta je dle servisu max.10-15 tisíc, já platila 26 tisíc a kola 3 tisíce. Kdyby mi to aspon opravil-co jde, ten alternátor a tak, at to můžu prodat, i když se ztrátou. Jak píšu nahoře, někteří by to neřešili, ale pro mě je to opravdu moc peněz. Kdo kupuje auta za stovky tisíc, tak se nedivím, že mě tu kamenuje , jak jsem blbá a naletěla jsem. Holt já tolik peněz nemám.

hubas*

Ptal jsem se Vás, za jaké konkrétní vady (dle Vás skryté) chcete slevu a vy tady vypíšete veškeré vady na vozidle! To není normální. Auto bez investic za 25 by chtěl každý hned, bohužel.

michaela8*
hodnocení

proto jsem se tady chtěla poradit, které z uvedených vad se považují za skryté, proto jsem vypsala, co mi dali v servise. Proto jsem chtěla poradit, zda můžu zkusit odstoupit od smlouvy nebo z čeho jmenovaného můžu žádat slevu.Každý napíše něco jiného, co je a co není skrytá vada

Asi takhle nějak- 8) stahovačka ŘD vadná ; 9) stahovačka PZ vadná -toto při prohlídce odhalí i totální jouda-jen vyzkoušet všechny čudlíky v autě a to je asi hooodně těžké že? 10) výfuk na výměnu stř.zadní díl - tuto je závada kterou lze slyšet, a prasklá pružina? to když se jede sehne a koukne tak by to mohl zjistit i laik či žena.Jinak některé závady co Vám nakukal mechanik ,no nevím ale asi bych to viděl,že si z Vás chce udělat zlatý důlAsi bych to řešil na Vašem místě takto: sleva z ceny na výměnu prasklé pružiny a repas altiku-obeje odhdem cca5000kč a opravil nechla opravit si sám,totéž i ten čep řízení-ten bych řešil po technické-projde nebo jen na 30 dnů ,emise bych neřešil až po výměně výfuku.Jen tak mimo-na místě prodejce bych se Vám vysmál-protože jste si řádně vozidlo neprohlédla!Takže bych Vám doporučil zkusit uhádat a hlavně DOSTAT zpět něco na opravu-výměnu výfuku a pružiny a na repas altiku.i kydž myslím že si neuspějete ne každý prodejce je solidní!

hodnocení

1x

" jak je auto ve stoprocentním motoristickém stavu, tlumiče vydrží napořád atd. a toto mi napsal automechanik:"

opravdu jste věřila, že 20 let staré auto může být ve 100% stavu?

tvrzení vašeho mechanika není podstatné, pro případný soudní spor byste si musela nechat vypracovat znalecký posudek. po několika letech soudního sporu byste i mohla vyhrát (ale u auta r. v 1997 to nepředpokládám). a co s tím? nechat si to splácet po stokoruně?

škoda, že jste si ke koupi nevzala někoho, kdo se v autech trochu vyzná...

michaela8*
hodnocení

brala jsem si to od pána, co je automechanik, alespon to tvrdil. No právě, že mi meilem potvrdil, že auto je ve stoprocentním stavu a tlumiče vydrží..tak mi to neměl psát před prodejem do meilu. Tím pádem, když to není, jak uvádí, tak můžu odstoupit od smlouvy , když je to od prodeje měsíc a necelý týden ne? Zatajení podstatné skutečnosti je důvodem k odstoupení od smlouvy, jak jsem četla v Občanském zákoníku par.2099.Navíc mám i svědky, že jsem za ním byla a chtěla s ním hned řešit to vybíjení baterie, ale řekl, že on za to nezodpovídá, že není autobazar a neplatí pro něho skryté vady. Navíc, jestli je auto bourané několikrát vepředu a zdeformoval části, které našel až autoservis, kam jsem dala auto na prohlídku..mezi skryté vady přeci patří to, co nemůžete zjistit jen tím, že s autem odjedete- prasklá pružina na tlumiči, alternátor...

naběhla ste si a své peníze už neuvidíte nejste první ani poslední

soudit se můžete bude to stát spoustu peněz času a nervů výsledek O

kupovat 2Olet staré auto a myslet si že bude v pořádku *zed*

hodnocení

1x
Já bych po něm chtěl, at uvede auto do plne pojizdneho stavu tak ať to nevybyji baterku. 13,6 není zas takový pruser. Otázka je jestli tam není nějaký bordel v dratech a nezere to baterku v klidu. Jestli to je taková sborka tak bych se ani nedivil. Jestli je praskly vyfuk tak to musíte slyšet ze to bubla prdi.by mě zajímalo jak přišli na spotřebu oleje. Jedine ze by to kourilo modre. Možná jen servis vidí příležitost. Byt váma tak si vezmu prostorove vyraznejsiho kámoše a třeba si da rict. Hajzlik to je, ale můžete si za to sama.

hodnocení

0x

Šanci na odstoupení určitě máte, jestli dostanete své peníze zpět je ve hvězdách, spíš ne. Každopádně o tomto může rozhodnout jen soud, takže pokud máte nervy a trpělivost, držím palce. V nejhorším vám je bude, společně se soudníma výlohama splácet po stovce.

hodnocení

0x

To je pořád dokola.

Proč jsi si toho mechanika sebou nevzala při koupi auta? Na všechno by asi nepřišel, ovšem na většinu věcí asi jo.

michaela8*
hodnocení

prodejce byl automechanik! ale když jsem to dala do servisu k jinému automechanikovi, tak vypsal všechny ty vady.takže v dnešní době, když koupím auto za 26 tisíc (na nové fakt nemám, protože nespím z bankéřem a jsem s dětma sama), a když mi meilem tvrdí , jak je vše v pořádku, vše vyměněné, nové rozvody, tlumiče, stoprocentní stav (s ohledem na stáří) a pak vyjde najevo, že to má vad jako blázen, že bylo bourané, aniž by mi to řekl, mi nezbývá nic jiného, než si poklepat na hlavu a říct si , jaký jsem debil? když kupuju auto od chlápka, co je sám automechanik? to je fakt smutné. a navíc , jak radí pán, že by na většinu věcí přišel hned při předání, tak skryté vady se odhalí až v servise ne? jak jsem měla vědět, že je prasklá pružina tlumiče nebo repasovaný poškozený alternátor? jako mrknu vidím?

I kdyby byl prodejce pánbůh a v mejlech ti sliboval hory, doly, černý les. Na to nemůžeš nikdy dát.

Najdu si někde auto, co se mi líbí, domluvím se s Frantou, co do toho dělá, dám mu pětikilo a poprosím ho, at se jede se mnou na to podívat. Když řekne, vcelku dobrý, ber to, teprve potom kupuju. naprosto bez ohledu na to, co povídá, či mejluje prodejce.

hodnocení

0x

No vždyď klidně odstupte, pošlete to pánovi doporučeně a basta. Co dál, počkáte až vám pošle peníze? To se nestane, co bude další krok?

michaela8*
hodnocení

nebo to mám udělat stejným stylem, prodat to a pak poslat kupujícího do ...se skrytýma vadama?

moses

Pokud to prodáte a budete vědět o tom že auto má skryté vady, z právního hlediska se dopouštíte podvodu, protože jste o vadách věděla a zamlčela jste je, takže to bych nedoporučoval. :) (Nejsem právník, ale tohle mi řekla přítelkyně která právnička je.)

Jinak já si loni koupil auto sportovního rázu z roku 2005, nechal jsem ho prohlídnout kámošem mechanikem a stejně jsem do toho musel taky investovat, už přes 60 tisíc. (To je trochu víc než člověk vrazí běžně do ojetiny, ale s autem bylo ježděno i na trati, takže opotřebení některých částí tomu odpovídalo.) ŽÁDNÉ ojeté auto, zvlášť pokud je starší než cca. 5 let (a 20 už tuplem), není bez investic - s tím člověk při nákupu prostě musí počítat. Vždycky minimálně zajet na výměnu rozvodů, oleje, brzdových destiček, apod.

Bohužel jste naletěla a už s tím nic nenaděláte, soudit se můžete, ale připravte se na to že budete si muset připravit minimálně tolik peněz co jste dala za auto na právníka a soudní výlohy celkově. A to se vám -možná- někdy vrátí, pokud vůbec vyhrajete. A to je velký "pokud", protože u 20 let starýho auta vám moc velké šance na vyhrání sporu nedávám.

Není to nic příjemného, ale prostě to berte jako životní lekci do budoucna. Dvakrát měř, jednou řež.

hodnocení

0x

No pokud myslíte, že je to tak jednoduchý, klidně. Když to pěkně umejete, pověsíte voňavý stromeček, určitě se někdo najde. A při troše šikovnosti vám uvěří, že je ve stoprocentním stavu :-D

hubas*

Vážená paní, působí to na mě tak, že nyní kopete kolem sebe, ale hlavní pochybení je na Vaší straně, bohužel. Začněte s definicí skryté vady, když už je tady tolikrát uvedena. Běžnou prohlídkou na místě bylo možné velký počet závad ihned zjistit. Dále se můžete zaměřit na stav s přihlédnutím ke stáří a počtu najetých kilometrů. Nikdo z nás neví, jak Váš mechanik přišel při prohlídce na to, že motor žere tolik oleje, že neprojde emisemi...stará benzinová 1,6ka snese i hustější olej 15w40, což může s úbytkem oleje markantně pomoci a nestojí to nic... Píšete o lehké havárii, to vadí čemu? Něco "ťuknu" a odnese to nárazník, tak dám nový. Kde je problém? Kdyby Vám toto prodávající řekl, tak si to auto nekoupíte? Já klidně ano... Neznám prodávajícího, který by při prodeji vozidla předložil dokonalý seznam "veškerých" závad, nežijeme v dokonalém světě.

michaela8*
hodnocení

motor dával jiný, stejný typ. dávala jsem zálohu a doplácela 15800, takže celkem 26 tisíc (pak jsem dokupovala ještě kola s gumama). tímto mě ujišťoval-viz. meil od něj dole. štve mě, že je to přímo automechanik. tak dává jasně najevo, že si s lidma může s prominutím vydrbávat dál a koupit šrot, polepit, zatřít, zalepit, schovat a je to. nečekala jsem za ty peníze zázraky, ale kvůli dětem a práci jsem potřebovala auto, které aspon 2 roky vydrží, ale po kompletní prohlídce v servise mi řekli, že mám odstoupit od smlouvy a jít případně i na znal.posudek, že by do toho šli. já si představovala auto v perfektním stavu tak, že mi po třech dnech nebude chcípat kvůli alternátoru, že když mění tlumiče za nové, tak zkontroluje pružiny. že je v prdeli výfuk, který nejde opravit ale vyměnit za nový, to se báj vočko taky nepozná. Dohodli jsme se, že vymění ten motor a když jsem tedy fakt tak naivní, jak byste jeho meil pochopili vy?

E-mail:

Zdravim vas pekne oprava pokracuje dobre pokud sezenu nekoho kdo mi udela geometrii tak to na nedeli bude 100% hotove sakum pikum. chtel jsem se s vami domluvit na tom motoru. stary uz mel hodne najeto asi 320000 km co ke hodne. sehnal jsem od znameho motor co ma najeto necelych 150 000km coz je polovina a je v poradku. udelam na nem rozvody a novou spojku a bude vice nez v nejlepsi kondici. budete mit auto ktere je vbezvadnem stavu co se tyce motoricke stranky s novym motorem atd. cena zustava 17000kc to se nemeni. jako projev dobre vule bych navrhl ze zaplatite jen ten motor coz je 3000kc a 500kc ha cestu pro nej na Horni Becvu a praci vam udelam zadarmo vymenu moru coz by vas vyslo shruba na 4000kc v kazdem servise. tlumice staly 2900 vcetne cesty do brna cena lepsich tlumicu za cenu na kamarada ktery ma u te firmy slevy takze vam vydrzi uz naporad. Za vymenu tlumicu bych si vzal 1400kc plus ta geometrie (600kc) co sme se bavili ze je potreba po tlumicich udelat. Auto bylo provozovano jen v lete chybi nemrznouci smes chladici kapaliny coz koupim a neleju ji do auta tj 400kc a auto bude v naprostem poradku a uz jen sednout a jezdit jak jste si prala...Celkova zbytkova cena vozu bude pri predani 15800kc a uz nebudete muset nic resit s autem. Jak si pro ni prijedete tak vemte sebou tu svou novou baterii ja vam ji vymenim zadarmo na pockani a budete moct hned odjet se svym novym vozem

repkin*
Zkusit to můžete. Tahle špatná koupě je jednoznačně vaše chyba. Už jen výměna motoru vás měla zarazit. Navíc to, že je mechanik tak o to míň mu věřím, protože tím spíš předemnou může něco schovat. Škodovka dělá zdarma prohlídky vozů, proč jste to nevyužila? Kitování, lak, tlumiče i výfuk jste nekontrolovala proč? Nikomu nic nevěřím, mám svého mechanika, toho vezmu sebou a ten se na to podívá když tomu nerozumím a řekne co je špatně, kolik stoji oprava, jestli se to vyplatí a jestli do toho jit nebo ne. Proč jste si na internetu nepřečetla pár článků na co se jako laik zaměřit? Spoustu věcí by jste odhalila sama.

mmmmmmmmmmmmmmm
hodnocení

0x

jen nový alternátor stojí 5.5 tisíce

já bych se vrátil strojem času do minulosti a uděla to jinak, auto by šlo nejdřéve do toho servisu a pak bych řešil nějakou kupní smlouvu a ředání auta a peněz

Když budu upřímný, já bych se sem styděl napsat že jsem koupil několikrát bourané, stočené a 3x předražené auto...

Toto je výsledek dotazů typu...jaké auto do 30 tisíc:

Mám na auto 28 tisíc, co mi doporučíte?

Jaké auto do 25 tisíc?

michaela8*
hodnocení

no právě, že alternátor je repasovaný, a nedobíjí,ale to mi v servise říkali, až jsem byla s autem na prohlídce. Takže pro pána, co mi psal, když se auta zbavím a prodám ho se skrytými vadami, tak já se dopouštím podvodu. a automechanik,který mi auto prodal a který VĚDĚL , že je bourané, alternátor v pr.atd. tak se podvodu nedopustil? co z toho nahoře můžu po něm chtít alespoň opravit na jeho náklady, o kterých věděl a zatajil? co z toho vypsaného ze servisu, jsem nemohla zjistit na místě, abych mohla požadovat buď slevu nebo opravu po prodejci?Prodejce byl také automechanik, a on se nedopustit podvodu za zatajení podstatných vad? to mám teď zkusit auto prodat za polovinu 15 tisíc necelých a vypsat odhalené skryté vady a prodejci automechanikovi to jen tak projde?

cechacek*
hodnocení

0x

20 let staré, brzy bude veterán a za jednu průměrnou výplatu je dle mého názoru asi takový kup, jako když jdu k rákosníkům pro ponožky za dvacet tvrdých českých na jedno použití

fugass*
hodnocení

0x
Nechci být vulgární, ale ten s Vámi pěkně vyjebal, jinak to nelze popsat. Auto zásadně kupovat s někým kdo tomu rozumí. Sehnat soudního znalce atd.viz psáno přede mnou. Druhá možnost-přesdržka.

gjbvh
hodnocení

0x
Jako sorry, ale už jen to, že vám chce měnit motor, vás mělo varovat, že auto bude totální křáp.

Co teď vám už lidi psali, odstupte, prodejce to na 99% nebude akceptovat, takže se s ním budete muset soudit.

skodovka
hodnocení

0x

michaela8: Dobrý den,se zeptám - ta Vaše baterie,kterou jste si do toho auta dovezla a nechala namontovat je určená pro toto auto? Jak je stará? - to zjistíte podle záručního listu k baterii.Se mi nějak nezdá,že když altík dobíjí o 0.6 méně,že by to byl velký rozdíl.Pokud to opravdu někde ,,nežere,, baterku nějaké špatné zapojení.

Auto je dle Vás napsáno už na Vás - jak donutíte původní prodávající paní ( protože ten ,,mechanik,, není nikde uveden - pouze v KS) aby si znovu nechala to auto napsat zpět na sebe - pokud vyhrajete soudní spor?

Tu kupní smlouvu sem můžete po začernění jmén a adres naskenovat a pak bude vidět co v ní vlastně máte nebo nemáte sepsáno za závady atd...

Návštěva ,,hromotluka,, jak tady někdo radí - jo to můžete a potom čekejte výslech na PČR.

michaela8*
hodnocení

co jsem zjištovala na úřadě, tak by přepis šel na toho prodejce, s nímž mám právoplatnou kupní smlouvu, tedy ne na paní, která to prodala jemu (jejich kupní smlouvu mám), ale na něj.baterie (moje ) je stará rok a je to 55w. sedí tam. Je i v záruce a tu měřili i kolik má životnosti. dělá to ten alternátor, který je údajně neodborně repasován. Rozvody, tlumiče spojka-to tam údajně dělal nové. Hromotlukem to samozřejmě řešit nebudu. V kupní smlouvě o závadách nic není, je tam to, co jsem uvedla v komentářích výše (seznámena se stavem vozidla, a dodatek že to prodávajícího nezbavuje zodpovědnosti ze zákona. (skryté vady, atd). Ale v kompletní meilové komunikaci mi vypisoval (původně bylo auto za 17 tisíc, k tomu mi napsal , že vymění tlumiče za nové (2900+1400 práce +600 geometrie, 3500 motor, 400 za oleje . takže 26 tisíc a za 3 tisíce jsem kupovala kola, protože měl letní a ráfky v pr..Za tu cenu mi napsal, že auto bude v perfektním stavu po motoristické stránce, tlumiče vydrží napořád a nebudu muset do auta nic zásadního investovat. (samozřejmě nejsem blbá a investovat musíte do každého auta, nejen vyměnit olej a nalét benzín), ale ne že po 5 dnech auto nepojízdné vybitá baterka, pak cosi klepalo, pak svítila jedna kontrolka po druhé ..to, že nejdou stahovat okna, to fakt neřeším, kraviny jako že chybí na zadních dverích tapuc. taky neřeším, i když tam chybí i táhlo, takže je zevnitř neotevřu. řeším hlavně to, že pokud dvakrát do týdne nenabiju baterku, jsem v háji (alternátor) a taky ty tlumiče, když je měnil za NOVÉ tak logicky by si všiml prasklé pružiny ne? budu chtít alespon slevu za ten alternátor, protože jsem tam byla za ním i se známým, hned po těch 5 dnech , a nemíní se se mnou bavit. Řekl, že s autem za ním můžu dojet, ale jen zvedl kapotu, změřil baterku, že to dobíjí , zavřel a poslal mě k šípku. proto jsem mu hned psala, že v tom případě to dám do servisu, at mi sepíší všechny závady a budu ho kontaktovat. řekl ano, a když jsem ho informovala, napsal mi , že ho to nezajímá, že není autobazar a na skryté vady mám smůlu, že se ho to netýká. A jak jsem psala několikrát, když je to automechanik a udělá to tak více lidem, tak mě s prominutím sere, že mu to tak prochází.

skodovka

..., že nejdou stahovat okna, to fakt neřeším, kraviny jako že chybí na zadních dverích tapuc. taky neřeším, i když tam chybí i táhlo, takže je zevnitř neotevřu... závada 14? - co jste vlastně koupila a co máte v té smluvě? - dejte sem ten scan. V autě máte dveře bez tapíků,které ani nejdou zevnitř otevřít ale vozíte tam děti? To může taky být krám poskládaný na jiné karoserii co se kde našlo ve skladu.Není v tom autě trochu zima pro děti? Nekoupila jste náhodou ,,vrak,, na přestavbu?

Ten přepis auta - dělala jste ho zároveň s prodávající původní paní nebo jste té původní prodávající dala plnou moc a ona to udělala za Vás? Už nějaký ten měsíc nelze udělat přepis auta bez posledního zapsaného vlastníka vozidla a v jejím okrese. - znalci opraví nebo doplní.

Taky Vás asi nepotěším,ale bez znalce a soudnívch poplatků to asi nepůjde a výsledek - zaplakat a nechat opravit alternátor ze svého když Vám nic jiného ze závad nevadí.Ještě Vám jedno povím - i když by to auto přijal zpět,tak ho bude chtít v původním stavu co Vám ho prodal.Takže pneu zpět,baterii zpět ...to jsou právě ty soudní tahanice a slovíčkaření - jak mu to tam vrátíte zpět? -máte ty věci? Není to útok na Vás,ale já bych to tam chtěl jako při prodeji.Řeknu možná hloupej příklad - ale máte ten chybějicí tapec ve smlouvě? ->nemáte? -> ale když jsem auto prodával tak tam byl a bez toho to zpět nevezmu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]