Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překročení rychlosti v obci

Od: skoda7 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
nedávno jsem jel v obci a na výjezdu stala policie schovaná civilní octavia. Jel jsem octavii II. projel jsem cca 60 km/h na 50. Přijde pokuta? Berou se automaticky body?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cechacek*
hodnocení

1x

Záleží jak vám měří tachometr, překročení o 6-19 km v obci ve správním řízení 1500-2500 Kč a dva body, pokuta na místě 1000 Kč bez bodů.

2 body se dávají i v případě pokuty na místě. Ale třeba ho ani nezměřili.
Pokud řidiče nelze identifikovat, přijde jen výzva k uhrazení dlužné částky.
Pokud zaplatí včas, body se nedávají a dál se po řidičovi nepátrá.

hodnocení

0x
Nejsme vestirna a body se nedavaji

Ale dávají se body :

12bodu.cz/...

Jiná věc je, že pokud jste měl na tachu 60, tak jste mohl jet reálných 55-57. Což někdy policie neřeší.

Ovšem jak tu už zaznělo - těžko věštit, možná přijde obálka s pruhem...

skoda7
Ale když se zaplatí za včasu tak se neřeší body, kdo to řídil vozidlo ne?

Na zaplacení nezáleží. Záleží na tom zda vůbec měřili či ne.Měřili-pak na jejich toleranci (U nás většinou tolerují do 60km.Pokud změřili a předali k řešení dostaneš obsílku k "Podání vysvětlení přestupku" nebo rovnou žádost o zaplacení.Ale pže to dle Tvých slov byla PČR a nestavěli Tě,tak asi nic nebude .Pokuty vybírané PČR jdou do státní kasy a pokud někdo tvrdí,že ne ,tak je na omylu a výběr má plus na hodnocení toho kterého policistu-takže skoro jistě by tě stavěli a nepředali to celé na MU kde to jde jen do obecní kasy a řešili by pokutu a zbytek nechali obci (oznámení na úřad,kdy by Ti bez tvého vědomí (ne)přidělili body)

skoda7
Byla to octavia v Pardubickém kraji s ostravskou spz, měla kamery v autě. Seděli v octavii. Ostatní řidiči tam jezdili běžně 70,80 km/h. Ostatní si asi toho ani nevšimli, protože bylo vozidlo schované za nějakými kontejnery a koukal jen předek octavie civilní.

opět píšu ne, nedavaji.. body ti napaří, když tě změří a zastaví... co si pamatuju tak v práci už došlo skoro 10 pokut a NIKDY to neřeší jinak, než-li poukazkou.. ono taky člověk bez řidičáku by pak nemohl platit pokuty.. :-D takhle je to vyhodné pro obě strany..

cechacek*
hodnocení

0x

Zeptal jsem se dopravního policisty, má názor, když zastavíme přestupkáře, tak v zápětí začnou mistři volantů na sebe blikat, tak ulovíme pár kousků a vzápětí měníme stanoviště. Když šikovně zaparkujeme, nastavíme počítač, tak po skončení směny je šéf spokojen. Je to zaměstnání podobné jako jiné, tudíž musíme odvádět pořádnou práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]