Nejste přihlášen/a.
Passat (B5) má 4x4 torsen, takže celkově si bere o něco víc, ale ještě před 2 týdny žral na trase dlouhé 16km cca 6,5l/100km. Nyní jsem na cca 8l/100km. Dělá to od doby, kdy jsem ho trápil na parkovišti a zkoušel, co dokáže na sněhu. Neustále vytáčení motoru a využívání 4x4. Turbo jsem samozřejmě řádně dochladil. Vypozoroval jsem, že při konstantní rychlosti a stejné dávce zmáčknutého plynu mně roste aktualní spotřeba. Na rovině pri rychlosti 90km/h je aktualní spotřeba cca 5.0L, avšak každou vteřinu se zvedá o jednu desetinu. Takže za chvilku klidně žere 8l (aktuální). Uberu plyl, zase přidám a aktuálka je zase 5.0l a opět se každou vteřinu zvedá o desetinu. VAG bez zavad. Nezažil někdo něco podobného? Spotřeba se zvedla průměrně o 1,5l/100km.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.