Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia- výměna antény

Od: xstanax® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám špatnou anténu na felicii. Prut byl zaoxidovaný a při šroubování jsem vytrhl celý vnitřek, tak chci dát novou. Prut není hladký, ale je obalený drátem. Tím usuzuji, že je to anténa se zesilovačem. Ale nejsem si tím jistý, protože u autorádia jsem nenašel napájecí drát zesilovače. U koaxiálního kabelu u autorádia není. Je možné, že jsou felicie r.v 1999 vyráběné bez zesilovače nebo jakým způsobem mám anténu zapojit? Je možné, že je napájecí drát už někde připojený do svazku, který jde do rádia? Měnil jsem rádio a z něj čouhá modrý drát s konektorem, tak usuzuji, že by tam mélo být připojené napájení z antény. Výměna antény je dost pracná, tak se mi to nechce rozebírat, dokud nebudu mít novou.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

neregctenar
hodnocení

2x

Ta drátová spirála na anténě je jen pro zvýšení tuhosti toho drátu. Se zesilovačem to nemá nic společného.

Jestli to je autorádio z výroby, může dodávat napájení do koaxu už uvnitř rádia.

Jestli je v podstavci antény plošný spoj, tak to je jen zesilovač. Myslím, že ho všechny Škodovky mají.

neregctenar
hodnocení

2x

Můžeš koupit anténu bez zesilovače a vůbec se napájením antény nezabývat. Někdo anténám bez předzesilovače dává přednost. Zesilovač často příjem jen zhorší a v případech nefunkčních antén nebo špatného příjmu je skoro vždy na vině zesilovač (dostane se tam nebo se tam vysráží voda a zrezne).

hodnocení

V této lokalitě je špatný příjem a mám zkušenost, že anténa bez zesilovače tady není vhodná. S anténou bez zesilovače už jsem to zkoušel v jiném autě a signál byl horší než ze zesilovačem.

doplněno 28.01.17 17:59:

Tuto felicii jsem koupil nedávno, tak nemám přehled o instalaci.

doplněno 28.01.17 17:59:

Tuto felicii jsem koupil nedávno, tak nemám přehled o instalaci.

Normálně kup anténu ze zesilovačem.Já používám tyto autoantény correct.cz/... .Je trošku draší,ale za to je hodně kvalitní.Anténu mám 5 let a naprostá spokojenost.Nemá cenu kupovat autoantény za 300 kč.Ty antény mají nekvalitní zesilovač.Co máte za autorádio?

hodnocení

Je to lacinější rádio Sencor. Asi se budu muset nejdříve podívat pod střechu, jak to vypadá tam a podle toho koupit, co bude třeba.

hodnocení

0x
Modrý drát na autorádiu Živý po zapnutí rádia bývá většinou jako napájení vysouvací antény. Jak je to se zesilovačem ti neřeknu, škodovku jsem měl v životě jedinou a to ještě byla škoda 120.

neregctenar
hodnocení

0x

Anténa bude nápájená po koaxiálu. Autorádio to asi přímo nepodporuje, tak musíš mít slučovač , který napájení do koaxu přidá.

vernon
hodnocení

0x
Všechny Felicie měly aktivní anténu, ty novější mají zesík v patce napájený po koaxu. Vzhledem k mizerné kvalitě použitého kabelu, se použití aktivní antény VELMI DOPORUČUJE. Zároveň se doporučuje zahodit SENCOR a koupit skutečné autorádio...
doplněno 28.01.17 21:00: Ano, starší tam měly napájecí vodič.
neregctenar

Jak to měly starší Felicie - po samostatném kabelu?

Když ty Sencory stojí něco přes půlku ceny jiných rádií.;)

hodnocení

Včera jsem se díval jak je anténa upevněná, na kabel atd. Zhrozil jsem se představou, že tam budu dávat novou. Od antény jde koaxial, docela nedostupný a nějak si nedovedu představit, jak odmontovat starou a dát novou. Je tam 10x4cm otvor, kde bych měl strčit klíéč na uvolnění a pak zase utahovat. Kablík, který jde do leva nemá koncovku, tak bych ho musel říznout a a pájkou spojit. Natáhnout nový přes celé auto, to si nedokážu představit.

neregctenar

Přemostit zrezavělý zesilovač v patce antény?

vectra-club.cz/... tady sem to upravoval u oktávie na tý felicii je to víc než podobný

pokud budeš dávat novou kabel táhni bokem po levé straně nade dveřma pod stropem -stáhneš těsnící gumu dveří a odmontuješ madla pak to nastrkáš pod stropní tapecírung

dolů sjedeš levym sloupkem u řidiče pod palubku a dotáhneš to až ke kastlíku rádia

do 30 minut nemáš co dělat

pokud to bude mít kabel k zesilovači tak si na rádiu najdi kabel na ktrým se po puštění rádia oběví 12V a na ten zapoj kablík k zesilovači

nic jinýho na ten zesilovač nezapojujuj ten vístup je tak na cca 500mA tak at to nespálíš !

jabraka*
hodnocení

0x

Několikrát mi nějaký de..l anténu ulomil.5ešení je zatahovací anténa.Ale poradil jsem si jinak.Ustřihnul jsem kousek drátu s bílou bužírkou a natáhnul jsem ho od rádia k zrcátku pod předním sklem.Anténa fungovala do té doby,až mi někdo ukradl celé radio.

JABRAKA

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

A co třeba toto. rapid-autohifi.com/...

Přilepí se to nahoru, nad zpětné zrcátko a jedééém.! :)

Ikdyž o "ďábelské"účinnosti si velké iluze nedělám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]