Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mne, jestli může povinné ručení k autu platit i někdo jiný nez majitel vozu. Jde mi o to, že bratr si chce koupit auto, ale vzhledem k veku(je mu mín nez 24 let) by platil 2x vic nez ja. Tak ho napadlo, ze bych povinne ruceni platil ja (sjednal bych mu pojistnou smlouvu a ta by byla na moje jmeno), ale auto by bylo psano na neho. Ja mu ríkal, že tohle asi nejde, ale pro jistotu se radeji zeptam chytrejsich lidicek zde.
Diky
Pojistné podle zákona platí majitel vozidla.Ten je také povinen pak hradit škody,které provozem vozidla způsobí.Pojišťovna uzavírá smlouvu s tím,kdo je napsán jako majitel vozidla v TP
JABRAKA
Už je mi to jasné, Jaroušku, ty to neznáš, páč já klidně můžu uzavřít a platit pojištění za tebe a tvoje auto. Takto to mám u několik aut, které patří synovi. Samozřejmě plnění pojistného jde majiteli vozidla.
Vzorek: vozidlo patří leasingu, kdopak platí pojištění?
Milane,kdo pojistku financuje,je každému fuk.Ale pojistnou smlouvu nemůže podepsat nikdo jiný,než ten,kdo je zapsán v technickém průkazu jako majitel.
JABRAKA
Ale muze, je to uplne jedno. Proc by nemelo, je uzavrane a zaplacene pojisteni, pojistovna musi plnit. To je snad z jeji strany nepodstatne. Muzou to zkouset, podobne jako u aut s nezapsanyma gumama, bez STK, ... ale jen zkouset.
Ale může. Musí se uvést pojistník (ten kdo bude platit pojištění), vlastník vozidla a provozovatel vozidla. Jedna věc v čem máš pravdu je ta, že vlastník vozidla by správně měl podepsat návrh smlouvy společně s pojistníkem a stejným způsobem při výpovědi smlouvy opět podpis obou dvou.
Problém v tomto je pouze ten, že bonusy z povinného ručení se připíšou pojistníkovi. Což znamená že třeba ve třiceti může začít s nulovým bonusem a to povinné ručení bude ještě dražší.
Já mám už dlouho povinné ručení rozdělené na manželku pojistník a já vlastník. Prošel jsem již takhle dvě pojišťovny.
citace z pojistné smlouvy :Slavia pojišťovna:
Pojistník (ten,kdo s pojistitelem uzavírá pojistnou smlouvu a bude platit pojistné (příjmění,firma) -manželka
Vlastník vozidla (podle technického průkazu vozidla (dále jen TP) (příjmění,firma) - já
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.