Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muze Pov. Ruc. platit nekdo jiny nez majitel?

Od: dordan* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mne, jestli může povinné ručení k autu platit i někdo jiný nez majitel vozu. Jde mi o to, že bratr si chce koupit auto, ale vzhledem k veku(je mu mín nez 24 let) by platil 2x vic nez ja. Tak ho napadlo, ze bych povinne ruceni platil ja (sjednal bych mu pojistnou smlouvu a ta by byla na moje jmeno), ale auto by bylo psano na neho. Ja mu ríkal, že tohle asi nejde, ale pro jistotu se radeji zeptam chytrejsich lidicek zde. :)

Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pojistné podle zákona platí majitel vozidla.Ten je také povinen pak hradit škody,které provozem vozidla způsobí.Pojišťovna uzavírá smlouvu s tím,kdo je napsán jako majitel vozidla v TP

JABRAKA

Už je mi to jasné, Jaroušku, ty to neznáš, páč já klidně můžu uzavřít a platit pojištění za tebe a tvoje auto. Takto to mám u několik aut, které patří synovi. Samozřejmě plnění pojistného jde majiteli vozidla.

Vzorek: vozidlo patří leasingu, kdopak platí pojištění?

jabraka*

Milane,kdo pojistku financuje,je každému fuk.Ale pojistnou smlouvu nemůže podepsat nikdo jiný,než ten,kdo je zapsán v technickém průkazu jako majitel.

JABRAKA

jarda2*

Ale muze, je to uplne jedno. Proc by nemelo, je uzavrane a zaplacene pojisteni, pojistovna musi plnit. To je snad z jeji strany nepodstatne. Muzou to zkouset, podobne jako u aut s nezapsanyma gumama, bez STK, ... ale jen zkouset.

sasdax*

Ale může. Musí se uvést pojistník (ten kdo bude platit pojištění), vlastník vozidla a provozovatel vozidla. Jedna věc v čem máš pravdu je ta, že vlastník vozidla by správně měl podepsat návrh smlouvy společně s pojistníkem a stejným způsobem při výpovědi smlouvy opět podpis obou dvou.

Problém v tomto je pouze ten, že bonusy z povinného ručení se připíšou pojistníkovi. Což znamená že třeba ve třiceti může začít s nulovým bonusem a to povinné ručení bude ještě dražší.

vestanko92*
hodnocení

1x

Já mám už dlouho povinné ručení rozdělené na manželku pojistník a já vlastník. Prošel jsem již takhle dvě pojišťovny.

citace z pojistné smlouvy :Slavia pojišťovna:

Pojistník (ten,kdo s pojistitelem uzavírá pojistnou smlouvu a bude platit pojistné (příjmění,firma) -manželka

Vlastník vozidla (podle technického průkazu vozidla (dále jen TP) (příjmění,firma) - já

ucen*
hodnocení

0x
na 100% muže já to tak mám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]