Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnější osvětlení-----LEDKY

Od: lacin66 odpovědí: 9 změna:

Ahoj. Proč nesmějí být na osvětlení auta ledky? Chtěl jsem je dát do světlometu jako ,,parkovačky pod klasické H4. Ale prý se to nesmí.Nevíte někdo proč? U auta mi svítí za jízdy parkovací a tlumená dohromady. Děkuji za rady Vladimír

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radarbrdy*
hodnocení

0x

V žárovkovém světle je vysoká teplota, tam by se vám plastová ledka rozpustí teplem.

Světla v autě musí být homologované. Jak by to vypadalo na cestě, pokud by si každý svítil svým vlastním způsobem?

willy

Vypadalo by to tak, jak to na silnicich vypada. Kazdy si dela co chce a pak te oslni i stara felda, ktera sviti jak amplion. *smich*

Mozna na STK by mel problem... to nevim.

majsterjoe*

By mě zajímalo jak takový amplion svítí, jinak jakože souhlasím. Krom toho amplionu, že ano.

hodnocení

0x

Lebo je to nehomologovaná úprava auta.

hodnocení

0x

Tak já používám,jako parkovačky led-autozarovky.cz/... .Nikdy nebyl problém,jak na STK,tak ani u policejní kontrole. :)

lacin
hodnocení

0x

lacin66: Vám opravdu za jízdy svítí parkovací a tlumená světla dohromady?

Vnější osvětlení-----LEDKY
lacin66
hodnocení

Ano je to tak, prvně přepínačem zapínám obrysová(parkovací) další přepnutí rosvítí tlumená. V této fázi prostě ve světlometu svítí H4 a vedle ní 5W parkovačka. Dík za odpovědˇ ahoj Vladimír

asd1

On jen slovíčkaří parkovačka - obrysovka ;)

Žárovky musí být homologované pro dané auto, a spousta aut vyhodí chybu protože ledka má nižší odběr a ŘJ to vyhodnotí jako závadu. Někdo to řeší přidáním odporu :D

rv*
hodnocení

0x

U aut se mají používat jen homologované zdroje světla. Na rozdíl třeba od bicyklů, kde stačí dodržet barvu světla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]