Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alu kola

Od: majo78® odpovědí: 16 změna:

zdravím narazil jsem na inzerát s alu koly které zháním všechny rozměry sedí dle mého technického průkazu, jenom jeden rozměr což je středová díra nesedí já v techničáku 65,1 inzerát 56 je možné že je tam nějaká vložka že se to dá upravit na 65,1? díky za rady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

0x

to je celkem podstatnej rozdíl...viděl jsem zatím podložky na změnu rozteče..ale na středovou díru ne...ani mě nenapadá jak bys to chtěl jako řešit...když to kolo na to "sedí"

Jestli je to jak píšeš, má prodávající menší díru než ty takže místo vložky musí přijít ke slovu soustruh. Už jsem ale potkal zmínky o tom že se to dělá.
doplněno 27.01.17 10:10: Nejsem strojař takže netuším jestli je problém tak velký předmět dostat do normálního soustruhu ale možná z titulu svého povolání máš známosti v depu, kde jsou zvyklí i na větší kolečka :)
krtek6*

jako to, že mu to někdo upraví ještě neznamená, že má vyhrané...kdo mu to zapíše do TP?

satak

To co radíte se soustruhem,je mimo naši legislativu...

mire*
hodnocení

0x

Ano, většinou se to nechá převrtat. Je k tomu zapotřebí velký soustruh, nebo CNC stroj, s dobrým soustružníkem, kolo musí být pečlivě vystředěné. A je dobré to zkonzultovat předem, už jsem viděl kola, u kterých již nebylo z čeho brát.

doplněno 27.01.17 10:22:

Když sedí rozměry ( průměr, šíře ) kola, tak průměr díry nikdo neřeší.

Řeší to ten, kdo kolo bude montovat a na střed náboje mu nevejde ;)

satak
hodnocení

0x

A registrovaný tazatel by měl zapojit všechny mozkové závity,aby přišel na to,že to asi nejde...tedy legálně!

Musíte shánět jiné disky...

mire*

to: satak

Proč to nejde? Rozhodně to je menší zásah, než oficiálně prodávané podložky se změnou roztečí.

Už vám někdy policajt kontroloval čísla na ráfech? V životě jsem o takovém neslyšel. Kontrolují rozměr pneu a ten bude souhlasit se zapsaným. Navíc je to "hliník" Stačí šmirgl a údaje na ráfku nikdo nerozluští. Dotaz byl jestli to jde, ne jestli je to legální.
doplněno 27.01.17 10:45: Dejme tomu, že na Stk by to vadit mohlo ale v tom případě se dá za hodinu přijet na opakovanou na zimákách a je to zadarmo.
krtek6*

Policajt je možná guma...ale znám blázny na STK co by kontrolovaly nejraději i kvalitu motorového oleje

mire*

A co by na takovýchto kolech kontrolovali? Průměr díry není na kole nikde uveden, není ani v TP.

krtek6*

no oni jsou pacholci všímaví...mě třeba přišli na to, že mám na předních sklech nalepeny folie určené dozadu...i když jsem tam měl atesty..

hodnocení

díky za rady takže zháním jinde myslel jsem si to ale je divné že na stejné auto je jiná středová díra asi to blbě měřil nebo si to neumím vysvětlit

Jestli máš francouzské auto tak tam je běžné, že se montuje z dílů od více firem takže se montuje to co zrovna přišlo. Třeba úplně stejné xsary mají jeden měsíc vzadu bubny a druhý měsíc kotoučové brzdy.Stejně tak mi chlap na inzerát nabízel disky na stejný ročník auta a středový otvor byl jiný. Ještě že to chlap věděl a rovnou se zeptal jaký rozměr mám. Mě by to bylo neteklo.
doplněno 27.01.17 11:14: netrklo
disk

Tak mu napište / zavolejte / zajeďte si tam o ještě jednou rozměry.Třeba jen místo 65 napsal 56.

Mě by to taky bylo neteklo.

repkin*
hodnocení

0x

Nejdřív bych se na inzerátu informoval, zda nedošlo k překlepu z 65 na 56, případně na jakém to měl vozidle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]