Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může za to lambda sonda?

Od: mystery odpovědí: 4 změna:
Zdravím, aktuálně řeším problémy s autem a postupně se ho snažím dát dokupy. Jedná se o Opel Astra g 1.6 62kW (rv. 2002), s tím problémem, že občas při přesáhnutí 120km/h přestane jít palivo do motoru - neděje se to nikdy jindy než při pokusu o přesáhnutí 120km/h hranice. Auto je občas taky takové líné a nechce táhnout. Svíčky byly měněny plus ještě kompletně celý výfuk, diagnostika ukazuje chybu Lambda Sondy 2 - stejně tak na palubní desce svítí oranžová kotrolka motoru. Spotřeba je taktéž celkem vysoká, ve městě kolem 9 mimo město kolem 7. Jak jsem pročítal diskuze a poradny, sám nevím co dál. V servisu nevědi co s tím (navíc když jsem jim to tam dal s problémem který zde popisuji, auto byli projet a prý žádný problém při 120 nebyl - jak sám říkám, auto to dělá prostě občas, ne při každé jízdě), takže je na mě rozhodnutí zda vyměnit labda sondu nebo palivový filtr. Jelikož se nejedná o drobné opravy, zkouším ještě Vás jako poslední možnost jak ušetřit svoje peníze.
Za všechny rady Vám předem děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Palivový filter nieje drahý a aj tak sa má meniť po určitej spotrebe paliva.Lamda sonda sa dá premerať či je funkčná pomocou multimetra alebo osciloskopu.

hodnocení

0x

Ahoj,palivový filtr vyměnit na 100%.Tech 260 kč za originální filtr není zas taková velká častka.Ta Lambda Sonda 2 je potřeba proměřit hodnotu multimetrem.Ještě bych proměřil vedení ke Lambda sondě,Může být někde přerušený kábel+očistil bych kotektor a prostřiknul sprejem na kontakty,v konektoru může být oxidace.

doplněno 27.01.17 21:04:

Tady je jednoduchý návod opelastra.cz/... ;)

mystery

Ahoj, díky za odpověď :) Bohužel žádný multimetr nemám, nejsem žádný znalec takže leda zkusím nějaké známe jestli s tímhle mají zkušenosti. Palivový filtr rozhodně vyměním, myslel jsem že je to větší částka :D
Chtěl jsem se zeptat, je výmněna pal. filtru náročná nebo do servisu nemusím a zvládnu to před barákem s klasickým nářadím?

Na palivový ftr snad u většiny benzínů stačí šroubovák s PH či PZ hrotem patřičné velikosti.Ale musí se snad u většiny kleknout k autu (většinou před PZ kolem).

Jinak zdá se mi že jsem měl vysokou psotřebu (údajně lambda).tak jsem ji koupil ,vyměnil a po druhém natankování se ukázala stejná spotřeba jako před výměnou -cca9l/100km ale téměř 100% město a výrobce udává tuto 12 a něco !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]