Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault scenic a nefunkcni ventilator

Od: rene* odpovědí: 9 změna:

dobry vecer,mam ren.scenica z roku 2000 a nefunguje mi kabinovy ventilator(na ofukovani oken a topeni),tedy funguje ale pouze na nejvyssi stupen - 4 ,na ostatni polohy ovladace ventilatoru(1,2,3) se netoci.Zajimalo by me zda je to v samotnem ovladaci nebo ventilatoru,ja si myslim ovladac ale ostatni rikaji ventilator takze nevim,popripade zda staci vycistit v ovladaci nejake kontakty..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já sem se známím řešil scénika 2OO4ku tam si to taky dělalo co chce a navíc se mlžili okna

u něj sme opilovali naohejbali kontakty konektoru u samotnýho větráku myslim že to tam šlo do krabice s elektronikou něco jako předřadnej odpor a byl pokoj

a mlžení sem pořešil tak že sem zrušil motorek tý přepínací klapky venkovní vnitřní okruh a klapku zaaretoval z boku samořezkama v poloze pro venkovní ventilaci

a ted to nejlepší aby sme se k tomu dostali musela dolů komplet palubka dělali sme to prvně 3 lidi cca 3,5 hodiny práce

zlatá oktávka tam je to na 15 minut :)

doplněno 25.01.17 17:51:

našel sem náká fota :)

Renault scenic a nefunkcni ventilator
Renault scenic a nefunkcni ventilator #2

No to je hnus, velebnosti. Rozhodně nejsem fanda Rencků, mockrát jsem s nimi měl problém ale tohle konstrukční řešení se snad za střízliva nedá vymyslet.

Klobouk dolů, dabel! *palec*

albatros498022*
hodnocení

0x

Ani jedno ani druhé podle všeho odešla odporová destička, je před ventilátorem, řešil podobný problém.

chinaprices.us?q=renault%/... Frantíci řeší otáčky ventilátoru předřadnými odpory. Ty dostávají záhul na tolik že po čase vyhoří a motorek pak bez odporu běží jen na plný otáčky. Odkaz je jen orientační, neznám ceny originálu u Rencka jestli se to vyplatí . U Citrouše ale tahle chujovina stojí 1200.- takže za 200 z číny je to o moc příjemnější.
rene*
A kde bych tu desticku mel u toho rencka hledat? U ovladani topeni nebo az nekde hluboko u ventilatoru?

pudeš od kabelu toho ventilátoru a ten tě k tý desce dovede je to tam jak kolega na druhém fotu šroubuje bohužel palubka dolů tě nemine

skus to co píše Salamos šáhnout pod palubku na ty dráty ze spoda tam vidět je ale abys to demontoval bez sundání tý palubky tak to bys musel bejt kouzelník *palec*

rene*
Pred ventilatorem je jeste siroky pojem,nevim kde jej presne hledat,jestli za ovladacem topeni nebo jsem tu cetl neco ze je u baterky nebo kde jeste...

hodnocení

0x

Někdy mi ventilátor na Scenicu 1999 šel běžně, jindy jen na plné otáčky a nakonec zůstalo jen u té jedné možnosti. Z nějakého důvodu jsem šáhl na svazek pod palubkou u spolujezdce (myslím, že šlo o výměnu kabinového filtru) a ventilátor ponechaný na dvojce se náhle rozeběhl. Trochu jsem svazek pomuchloval a ventilátor běžel až do cesty na šroťák ve všech polohách.

Kapku to oživim dostal se mi do ruky další scenic jemuž nešel ventilátor problém byl ve vyhřátým konektoru elektroniky řízení otáček stačilo to očistit naohejbat kontakty a jede dál
Ten bazmek se nalézá pod kastlíkem spolujezdce abyste ho sundali musí částečně dolu plasty okolo středovýho tunelu
Drží to dva torx šroubky a má to dva konektory
Renault scenic a nefunkcni ventilator #3
Renault scenic a nefunkcni ventilator #4
Renault scenic a nefunkcni ventilator #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]