Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabíjet bateri u auta?

Od: antonym odpovědí: 6 změna:

Na mé baterii není uvedeno o jaký jde typ. Na nabíječce je potřeba zvolit Regular, nebo Deep Cycle nebo Agm / Gel.

Tušil by někdo jak poznám co zvolit?

Jak nabíjet bateri u auta?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle mě je vhodné použít mód Regular. Deep cycle je pro trakční baterky a Gel je pro gelovky. Takže z toho logicky vychází ten Regular, přičemž by bylo dobré nabíjet proudem okolo 6A - pokud nabíječka umožňuje regulaci proudu

antonym
hodnocení

Přikládám fotku návodu nabíječky

Jak nabíjet bateri u auta? #2

lll*
hodnocení

0x

Na obrázku je klasická olověná baterie v bezúdržbovém provedení, tedy na nabíječce nastavit "regular" - běžná.

antonym
hodnocení

prosim a jak poznat ze to tak opravdu je? regulaci proudu nabijecka neumi. taky mi prijde nejlepsi regular.

poslal jsem to do auto enge autorizovaneho servisu kde mi ted napsali ze mam volit amg / gel tak uz fakt nevim

antonym
hodnocení

Auto Enge:

Dobrý den,
jedná se o bezúdržbovou baterii AGM.
S pozdravem

marekmm
hodnocení

0x

Dobrý den,

Podle integrovaného hustoměru se NEJEDNÁ o baterii AGM (absorbed glass mat) ale o běžnou bezúdržbovou olověnou baterii. Použijte nabíjecí mód Regular. V případě pochybností můžete u jakékoliv baterie (VRLA,AGM,GEL) použít i nabíjecí cyklus AGM/GEL-nic tím nezkazíte, nejvýše baterie nebude nabita na 100 procent ale na 80. Mnoho zdaru Marek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]