Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s rozdělovačem Felicia 1.3

Od: aivy odpovědí: 8 změna:

Ahoj, prosím o radu, na motoru škoda 136 mi co chvíli odchází rozdělovač. Poprvé se ukroutila hřídel rozdělovače v odstředivé regulaci, rozdělovač jsem vyměnil za nový a po 3 dnech to blblo zase, tentokrát byl zaseknutý rotor do hřídele a obroušený magnet. Netuší někdo co by mohlo způsobovat tyhle problémy? Už si nevím rady. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x

To je hodně divný,tam snad ani není jak to překroutit. Jedině mě napadá máš tam správný palec a víko? jestli ti to třeba nenaráží kontakt na kontakt. Jinak opravdu nevím,to dole pohání ozubený kolečko od olejovýho čerpadla a pak už tam nic není co by mohlo způsobit takový odpor aby se to překroutilo. Když rozdělovač v celku vyndáš,otáčí se volně?

aivy
hodnocení

ne jen otáčí, ale protáčí. je ukroucená hřídel v odstředivé regulaci, když jsem vyndal šroubek co je pod palcem, spodem jsem vytáhnul celou spodní část hřídele, tekže se to vydřelo v tom nalisovaným talířku.

vernon
hodnocení

0x
Ty máš karburátorovou Felicii?
aivy
hodnocení

je to motor z felicie 136M překopaný na jednobod

vernon
Takový motor by měl rozdělovač z jednobodu, a ten má jen hřídel, palec a víčko...
aivy
hodnocení

Je tam zapalování z favorita komplet, není tam halluv snímač ale klasické tyristofové zapalování s magnetickým rozdělovačem

hodnocení

0x

Špatný nebo špatně nasazený palec,špatně nasazené víčko rozdělovače

hannys
hodnocení

A pod víčkem to bylo vše čisté, nebo tam byl hliníkové šupinky? když to rozebereš podívej se na tu odstředivku na raménka a na vnitřek rozdělovače. Dělají to vytahané pružinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]