Nejste přihlášen/a.
Tak ty tlumiče záleží jak jsou zarezlé, ja dělal loni na fiatu (ten samí způsob) a tři jsem povolil a jeden urval.Říkám nevadí desítek šroubů mám dost dám druhý ale ejhle závit deset kulatina 11mm (musí být přesně aby tam nelétal) Tak jsem provizorně na urvaný šrub navařil kus závitu a vrátil zpět,no a provizorně je tam dodnes.Takže raději nové,ale pořádně změřit.Ten gulák na octaviu by měl mět ze zpod díru na imbusový klíč ale někdy se protočí i tam tak nezbývá než řezat nebo sekat matku
Šrouby rozhodně nové,to není co řešit. Musíš si zjistit jaký mají rozměr,jaké mají stoupání závitu a jakou mají pevnost a přesně takové koupit nebo objednat. Na většině eshopů s autodíly nebo v autoprodejnách je i prodávají,aspoň já jsem neměl nikdy problém,když jsem kupoval nějaký díl,v 95% případů jsem k němu v pohodě koupil i spojovací materiál v jedný prodejně. Není to přímo v balení,musíš to koupit zvlášť.
Tyhle šrouby na nápravách jsou extrémně namáhané,nikdy bych si nedovolil na jakýkoliv auto použít původní. Povolit jde všechno,se správným nařadím a hlavně to taky musíš pořádně prolít povolovačem. Když to při povolování nejde,nervat to za každou cenu,třeba to zkusit prolít znova,nebo nahřát autogenem a vždycky to povolí,jen se na to nesmí spěchat a brutální silou.
Tenhle systém kulovýho čepu na škodovkách je pěkně na hovno. Pokud je ta matka zatuhlá a začne se protáčet,zkus to zarazit pákou. Jakoby to namáčknout do toho kužele. Pokud to nepomůže,musíš čep povolit na šroubech,vyndat těhlici a odříznout
Vectra C asi má,takže tě geometrie asi nemine. Samozřejmě je lepší geometrii udělat každopádně. Ono po delší době je to dobrý tak či onak. Zkus změnit dodavatele,určitě se najdou i spolehlivější. To je jako koupit motor bez pístů. Šrouby tlumiče to je docela běžné zboží,nic specifického
Já jsem právě zmatený taky,někde čtu že se dá seřizovat,jinde zase že se nedá seřizovat. Pro jistotu bych to dal udělat,i kdyby se nedal seřídit odklon,stejně tý nápravě to jenom prospěje. Pokud ty šrouby nikde nenajdeš,nezbyde ti asi nic jiného než jeden vytočit,jít s tím do šroubárny a prostě podle toho koupit stejné,stejný rozměr,se stejnou pevností
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.