Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie její životnost

Od: lacin66 odpovědí: 8 změna:

Ahoj všechny zdravím. Máte někdo zkušenosti jak asi dlouho vydrží baterka v autě? Je možný aby u auta co najede asi 3 000 km za rok vydržela 12 LET? Je bezudržbová a akorát dvakrát do roka očištěny kontakty( svorky). Jinak provoz celoročně----- NIKDY nebyla z auta venku.Toto je FAKT ne Akta X. Potěší mě když se najde někdo s podobným zázrakem. Děkuji Vladimír (je to Bosch 12v55ah)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bosch Silver nám kdysi ve Favoritu vydržela 9 let, pak favorit shnil a baterku jsem ještě dva roky provozoval v jiném autě, než umřela. Takže ano, věřím tomu ;)

asd1
hodnocení

2x

Focus - jedna 11 let, jedna 12. Obě odešly na vybití při delším stání (sulfatace). Prvomontáž, vyrobila Varta ve Španělsku. Údržba ani čištění kontaktů se nejspíš nekonaly.

Pokud je v pořádku dobíjení a baterka se nenechá vybít pod ca 1/2 kapacity a ohlídá se elektrolyt, tak 10 let není nic neobvyklého...

Jinak běžná životnost je ca 7 let. Pokud vydrží míň tak je chyba buď v baterii nebo v údržbě. Pokud vydrží víc, tak je baterie kvalitní a údržba správná..

x®
hodnocení

2x

Já mám akumulátor po dědovi. Děda koupil v roce 1997 baterii značky Optima do traktoru. Po jeho smrti tento akumulátor používám v autě doposud. V dubnu to bude 20 let.

albatros498022*
hodnocení

0x

V Mercedesu Vito byla původní baterie 14 let a měl najeto 300000 km.

fik
hodnocení

0x

Stane se,mě taky vydržela 11 let. Jen jsem každoročně ohlídal hladinu elektrolytu-údržbová akuma. Jinak standardní výdrž je tak 8 let,často i méně. Stačí aby měl alternátor třeba o pár desetin voltu horší dobíjecí napětí-což ani nijak poznat nemusíš a už jde baterka do kopru velmi rychle. Pak si říkáš proč ti pořád ty baterky odchází

Strejda koupil v roce 1979 škodovku 120 GLS. Originální baterie mu v ní vydržela do roku 2001..to máš 22 let-to byl teprve poctivě vyrobený kousek. V těch starých baterkách stačilo hlídat elektrolyt a nedovolit aby se to vybilo pod cca 30%..pak vydržely cokoliv

jentak*
hodnocení

0x

Vždycky jsem žil s názorem, že baterka maximálně 5 let. Potom, co mi baterka v autě vydržela 9 let, se už nedivím ani těm 12.

hodnocení

0x

Bosch Silver máme v Avii 14 let a stále funguje.Normální baterka se rozpadne za 5 let...

osel59
hodnocení

0x

Akuma 44 Ah - černá, se zátkami, nepůvodní ve Felicii makala 9,5 roku. Přežila i poruchu altíku a syn jí 2x vymrskal do dna že ani kontrolky nesvítily. Ještě by bývala sloužila, ale byl tenkrát začátek zimy a už měla dost. Stále ji mám, dobíjím jí a jako nouzovka auto natočí

Motorcraft 44 Ah - bílá se zátkami a magickým okem, originál z výroby ve Fordu Ka slouží už 16 let do dnes, tedy i v těchto arktických podmínkách, teď je na hraně a sotva točí. Auto jezdí denně 50 km.

Obě jsou sledované, dolévané, auta se denně napojují u baráku na noc na dobíječku přes zásuvku pro zapalovač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]