Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký výfuk

Od: joska odpovědí: 11 změna:

Jaké máte zkušenosti s výfuky Bosal,Starline a nebo Tyll.Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ty výfuky Starline nic nevydrží :(.Měl jsem ho na autě,jako zadní díl a po 3 letech,byl shnilý na kašu.Potom jsem koupíl výfuk Bosal a ten se drží už 5 let a furt vypadá dobře. ;)

fiser22*
hodnocení

2x

Starline jsem ani nekupoval, u nich člověk musí vědět co se koupit ještě dá a co už ne - a výfuk mezi to nepatří, Tyll začal reznout po půl/tři čtvrtě roce, bosal v pohodě

Hlavně pokud máš víc dílů potrubí musíš vybrat jednoho výrobce a u toho zůstat. Já na Scenika koupil střední díl Pol... a za dva roky jsem musel dávat tlumič a koupil jsem bosal. Napasovat tyhle dvě záležitosti do sebe to bylo fakt o nervy a před každou technickou pod to stejně musím lehnout a přetěsnit to. Jinak toho poláka tam mám sedmý rok a drží. Urcitě lepší než starline.

ekr®
hodnocení

2x

Ještě je tu jeden výrobce kterého si nezmínil.Taky jsem zkoušel polmostrov a bosal o starline se nemá cenu pro vlastní potřebu vůbec bavit, tak jak tady psali je to na přípravu před prodejem , mně se na delší užívání osvedčili výfukové díly od firmy walker.;)

hodnocení

0x

Výfuk starline a podobné polské plechy jsou určeny na čerstvé provedení TK na vůz před prodejem. Pak vydrží podle nájezdu - některé i 2-3 roky :)

doplněno 24.01.17 12:24:

@bruter - to je to, co jsem psal - já najedu 30tis za rok (i více) - někdo to najede za 8 let... Nemůžete tedy považovat za kvalitu s daným nájezdem za krásných letních dní... Kdybyste s tím najezdil 15tis km v zimním období, pak bych se uklonil...

asd1

Uklonit se můžeš - Punto 1 originál výfuk 10 let, už mi přišel hodně orezlej tak výměna za polsko (značku nevim), po jedný zimě ohnilej, po druhý skrz. Starý se naštěstí ještě válel v garáži, tak jsem ho nasadil a jezdilo to ještě další dva roky, pak prodáno. Najeto 230 kkm, v soli to najezdilo víc než dost, tady solí jak vzteklí prakticky od půlky listopadu do dubna... Nafta = reznul jen z venku, ale i tak dobrý.

Je to o kvalitě materiálu.

Na orezlý místa se mi docela osvědčila Hammeritka (svary trubka - tlumič, horní strana tlumiče atd.), tou jsem napatlal ten starý před znovunasazením a docela to drželo..

bruter*

Bydlím v Krkonoších a ta zima je tu opravdu trochu brzo a také delší než u Vás a jezdím celý rok každý týden na nákup a k lékaři do Trutnova a hlavně necourám zbytečně.

asd1
hodnocení

0x

údajně Polmostrow je celkem OK. Bosal celkem ok, ale za tu cenu žádná hitparáda...

Starline obecně shit

bruter*
hodnocení

0x

Páni rádcové jsem dědek 77 let a v roce 2008 jsem koupil nového Fiata Pandu 1,1 a představte si,že tam mám původní celý výfuk,který tam ti Poláci namontovali.Já ho celý jednou za dva roky před tech.prohlídkou řádně očistím odrezovačem a také pořádně natřu prostředkem na vysoké teploty,protože výfuk rezatí z venku a ne zevnitř.Mám najeto za tu dobu 32.000 km.Co to tam ti Poláci namontovali za výfuk to nevím,ale technik při kontrole v září mihulého roku mě řekl,že výfuk není potřeba měnit když jsem se ho zeptal.Jinak olej a ostatní kapaliny a údržbu si provádím sám a na nějakou záruku jsem se vykašlal hned po koupi.ZDRAVÍM VÁS.

hodnocení

0x

Zkusenost mam s univerzalnim katalizatorem od Bosalu. 3x uspesne absolvoval E+TK, najel sem s nim cca 70t km, pak slo auto do sveta. Takze za mne Bosal zatim v pohode.

fik
hodnocení

0x

Starline je obecně šunka,poláci-polmostrow,bosal,to je taková laciná bída,maximálně 4 roky a je po tom. Tyll-česká výroba,mám střední díl 5 rokem a zatím to drží. Samozřejmě pokud s autem vyjedeš maximálně tak v létě a k doktorovi,tak je to jedno,to ti vydrží i ty lacinější. Pokud jezdíš hodně,zvolil bych kvalitnější

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]