Nejste přihlášen/a.
Ahojky mám na Vás dotaz, mám profesní průkaz a i když ho momentálně nepotřebuji, chodím každoročně na povinné školení řidičů. Letos jsem zjistil, že platnost mého profesního průkazu skončila loni v listopadu. Chci se zeptat jak v tomto případě dál postupovat, za pomoc předem děkuji
Protože platnost průkazu skončila, máte možnost si nechat udělat nový a pak už nedělat prav.školení. Průkaz bude platit 5 let a jestli si ho pak budete chtít prodloužit, tak můžete udělat 35hodin školení. Nebo ho necháte po těch 5 letech propadnout, protože víte, že ho X let nebudete potřebovat a nebo ho nebudete potřebovat z hodiny na hodinu a až zase budete potřebovat jezdit, tak si průkaz obnovíte jednorázovým 35h školením.
Má se chodit 5x7, ale lidi sem psali, že dodělávali kurzy za 3 roky zpátky i za celých 5 let zpátky (35h) a jejich úřadu to nevadilo. Úřad zajímalo jen celkových 35h za posledních 5 let.
Ta prav.školení - pokud vím - nemají vliv na momentálně běžící 5-letou platnost, ale jsou potřebná pro vydání průkazu na další 5-letou platnost po doběhnutí té současné.
Pokud ti již propadl a nepožádal sis o výměnu, pak si na ty školení chodil zbytečně a musíš si ho pomocí 35hodinového kurzu obnovit.
Neviděl bych to tak tragicky. Prav.školení splnil a tím mu vzniká nárok na prof.průkaz. Asi mu ale vydají řidičák s platností končící 5 let od minulého listopadu, kdy mu předchozí profesní průkaz vypršel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.