Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta

Od: bob111* odpovědí: 10 změna:

Zdravim,potřebuji koupit auto ,tak se dívám po bazarech a mám dotaz.Fab.09 1,4 120t.km.Na volnoběh při pouštění

spojky se ozývají zvuky/ převodovka?/ při zmačknutí klid. Je to nákladná oprava?A na horní části motoru jsou rezavé

skvrny,Jinak je to pěkné auto,max.výbava.Nebo jít do Hyund. i20 r.12 60t.km? Díky za každý názor.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwope
hodnocení

1x

Tohle dělává spojka, konkrétně její axiální ložisko přes něž se přenáší síla spojku ovládající. Mení se se spojkou a vyjde to na cca 5000Kč. Výměna spojky lze brát za údržbu a materiál za spotřební. Ale může to být i něco úplně jinýho.

Souhlas - záleží pak na celkovém stavu. S takovým nájezdem bych už řešil se spojkou i rozvody, samozřejmě olej a filtry... případně brzdy, výfuk... to máte 20tis.

tycoon*
hodnocení

0x

Může to být opotřebené ložisko vstupního hřídele převodovky. Díl, tzv. dvouložisko, není moc drahý, ale je to dost pracné.

mnd®
hodnocení

0x

Neříkám,že to po opravě nemůže být skvělé auto,ale pokud už má nyní takovéto závady,tak bych nekupoval.Ale posrat( pardon pokazit) se může u jakéhokoliv auta kde co kdykoliv a nejde to ovlivnit.Auto si kupuji jako spotřební zboží a ne abych ho hned po koupi vezl do servisu na opravu.

Jakoze pri 120t km je nacata spojka , tak je auto shit? Buhvi kdo stim jezdil , bůhví co tahal , buhvi zda to neni stocene.
Spojka je obyc spotrebak , ktera se vymeni a je to.
Jinak motor je spolehlivy. Rezave skvrnky neres, to dela i vlhkost. Je to povrchova koroze.

xxxx*
hodnocení

0x

Fabia 04 1.4 16V v SRN od fyzické osoby, garážovaná se stavem tachometru 120 tis stojí 1900 éček, ted jsem se na ní díval, nic v ní nechrastí, je k ní sada letních al-kol a kompletní dokumentace, po kompletní opravě předních brzd a po výměně oleje, stačí zvednou telefon , domluvit se a odjet pro ní do SRN, cokoliv se koupí v českém bazaru, bude nutně chrastit, protože to vyžaduje velký servis, opravy, seřízení a údržbu...nebo je to před smrtí...proto jsou ty ceny tak "pěkné"...Zaměřil bych se na skutečný TECHNICKÝ STAV a ne na popis ani fotky, co chrastí to bych obloukem obešel, on se najde jiný šťastlivec co si to koupí

bob111*
hodnocení

Děkuji za názory. To auto je u prodejce škodovek jako Top stav,dva certifikáty,púvod čr. garance km ale

bohužel asi chrastí ložisko v přev. za 160 tis.kc. Hezký víkend

xxxxxxxxxxxxxxx

jakýkoliv certifikát který dnes dostanete je bezcenný kus papíru, jediné co má vypovídací hodnotu je originální dokald o nybytí, originální protokoly z STK, faktury ze servislů a originální servisní knížka...když ty údaje budu mít k dispozici, opíšu je a vytvořím z toho certifikát za který zaplatíte 6.5 tisíce, bohužel vše se dá dnes lehce padělat a čestného a poctivého prodejce hv čr ledáte lupou a přesto nenajdete, všem jde jen o rychlé peníze

vakur

Já bych neřekl bezcenný papír. Já jsem kupoval minulý rok auto od Das WeltAuto. Automaticky zdarma byl k tomu protokol Cebia. Kupní smlouva odkazovala na tento certifikát a tedy pokud bych prokázal, že nějaký uvedený údaj je nepravdivý, tak se mohu bránit a třeba i odstoupit od smlouvy.

Kupoval jsem 9 let staré Volvo V50 T5 AWD, které mělo najeto pouze 83tis km, takže jsem byl ostražitý. Přece jen takto malý nájezd byl podezřelý. Ale stav vozidla tomu odpovídá.

Takže jako doplněk ke kupní smlouvě určitě dobrá věc.

mmmmmmmmmmmmmmm

lidé platí navíc i za to co nechtějí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]