Nejste přihlášen/a.
Teď v zimě na nich asi může ulpívat sůl. Už jednou nám zrezly asi kvůli tomu (různě to pískalo a mechanik to našel zrezlé, škoda snad pár tis. kč). V kolech jsou díry, takže to jde prolejt kbelíkem s horkou vodou, ale není tam žádné tryskání vody, takže moc nevěřím, že se sůl spláchne. S autem nejezdíme pravidelně. Další možnost mi bylo řečeno že je myčka a program "Podvozek". Máte nějaký vlastní způsob jak kotouče udržovat čisté bez soli, teď v zimě? děkuji
Teď - ve stálých mrazech - není dobré umývat nic mimo čelního skla. Za svůj život jsem nepotkal nikoho, kdo by nějak pravidelně čistil - umýval - brzdy. Zrezlé kotouče jsou za den stání auta po dešti.. jedním bržděním se zase očistí. Jestli to zrezne za týden tak, že "škoda snad pár tis.kč", tak bych doporučil vyměnit mechanika.
Zdravím.!
Auto je k tomu, aby se v něm jezdilo. (Pokud se nejedná o veterána)
Auto, které nejezdí, je předem odsouzeno k smrti.
Auto bylo u mě vždy "otrokem", který musí za všech okolností sloužit.! K tomu bylo stvořeno.
Několik let jsem ho nemyl a vždy to nějak "opršelo".
Občas jsem si připadal, jako ten chlápek, co ve filmu Slavnosti sněženek vozil kozy na pastvu v Cadillacu,
či Lincolnu, nebo co to bylo.
No... hlavně, pokud mrzne, nezatahovat ruční brzdu.!
Kotouče se čistí od soli samy brzděním. Brzdový kotouč není možné udržet čistý,ono stačí i když prší a druhý den už je na něm liška. Mycí program podvozek je určitě dobrá věc,protože nápravy tímhle sajrajtem neuvěřitelně trpí a občas to umýt rozhodně není na škodu,ale na kotouč se to nedostane,protože ten je schovaný za krytem. Pokud auto neodstavíš na měsíc,brzda ti nemůže tolik zareznout že by se auto nehnulo. Pokud ti zatuhla,mělo to jinou příčinu,prorvaná prachovka pístku,nenamazané vodící čepy nebo na bubnových brzdách to může být nepromazaný mechanizmus samostavu a zarezlé lanko
Ale zrezne, a to dost ochotně. Třeba na Octávce - služebáku, denně v provozu se už po víkendu, kdy auto stálo začaly objevovat rezaté skvrny. Přitom šlo o nové auto s origo kotouči, nebyly to žádný napodobeniny z šitózního materiálu.
Sočasný služebák Peugeot - kotouče orezávají podstně méně, ale jak už jsem psal - mikdy mě ani nenapadlo brzdy jakkoliv umývat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.