Nejste přihlášen/a.
Jaké jste dosáhli a s jakým vozem nejnižší průměrné spotřeby na 100km s naftovým,či benzínovým motorem v starším autě?
Já na Mazdě 323 1.7 D 42kw,1993 r.v z plné do prázdné 3,58l / 100km dálka,dlouhodobou mám průměr 4.12l / 100km.Na to jak je to staré tak slušné, ale staré Citrony AX s 1.4 D či Fiat Uno v naftě u nich ještě za méně.
Zdravím.!
Staré "déčka", žraly méně. Což je obecně známo. Má "bývalka", má těžkou nohu a jezdí se starou
Oktávkou 1,9TD za necelých pět litrů.
Mi osobně se povedlo jezdit s Š120, za pět litrů. Ovšem chce to dávku jistého sebezapření a nehnat
se za divočinou. Brzda, plyn... je blbě.
U starých aut, šlo puněkud upravit karbec. A samozřejmě "nohu".
Nejnižší spotřebu jsme dosáhli na OT-62 a MT-55 někdy v osmdesátých.Papírová spotřeba se pohybovala od 120l/km léto a silnice po 170 dle terénu,zimní si žel napamatuji .Za týden výcviku v řízení jsme s řidiči OT a MT ušetřil cca 10 000l nafty! (výcvik se totiž vykonal jen papírově a ujeté km se vykázali papírově aby péhamák a tím i další osoby neměli průser, pže na útvarové čerpačce chybělo těch cca10 000 l NM35
Marekmm- tak to jste dobří.U firemního Lupa 3L (měřeno pp na displeji)dosahoval nejnižší psotřeby externí řidič na trase Třeboň-Mikulov a to asi 3,8l. jinak jsme jezdili za 4 litry a šéfův synáček dokonce za víc jak 5l (Třeboň-Praha ,nwn kam přesně pro fasádní barvu, na otočku za asi 4 hodiny ,zpět s 300kg barvy-omítky!) .Fakt je ale ten, že jsme ho nešetřili a dávali mu hooopdně "napít" a bylo to o papíry (na 90 u Strážské pískárny jsem s tím jel i 140) !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.