Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhá vs. krátká kapota

Od: tomik* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, trochu netradiční otázka, přemýšlím o koupi nového auta, dosavad sem měl Golfa, který měl přední kapotu krátkou. Přemýlším o koupi něčeho většího, to sebou nese ale většinou i dlouohu přední kapotu. Chci se zeptat, jaký to má vliv na řízení co se týče viditelnosti, taky např při parkování, musím před sebou nechat větší odstup (z pohledu za volantem, jestli mi rozumíte), bude to velká změna? díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

svyjabob*
hodnocení

3x

Na to ti fudnovaně nikdo odpovědět nemůže, protože to je o u každého úplně jiné, já třeba dlouhou dobu jezdil s Octavkou II po facu, což má relativně krátkou kapotu, ale pak jsem přesedal do A6 která z mého pohledu měla šíleně dlouhou, teď zas často jezdím dodávkou a tam jsem při parkování nebo popojíždění v koloně v podstatě nalepený a kdybych se z okna natáhl pomalu bych dosáhl na zadek auta předemnou. Ano byly to celkem rozdíly ale po pár hodinách si člověk zvykne pokud na to má trošku předpoklady a motorickou pamět a představivost. Chce to jenom jezdit a minimálně ty první hodiny se na to soustředit a klidně když bude čas, dojet si někam, kde můžeš popojíždět a přitom se sledovat třeba v odrazu, třeba na chodově u KFC, tam to znám já, tam můžeš parkovat vedle sebe i podélnně a přitom na sebe vidíš ze dvou směrů od odrazů ve skleněných stěnách, a můžeš vidět jak přesné tvé odhady jsou.

hodnocení

0x
Ne kazde vetsi auto musi mit delsi kapotu. Treba MPV mivaji kratsi kapoty. Je to samozrejme pri parkovano podelne o dost lepsi. Kolega ma ameriku Chrysler sedana dlouha kapota , dlouhy kufr, aby zaparkoval podelne tak musi misto hledat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]