Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymazaní vypisu trestu

Od: kuba* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jak to je s vymazanim vypisu trestu, kdyz jsem udelal bouracku v opilosti,

dostal jsem 24 mesicu podminku,za jak dlouho se to vymaze?

Diky za odpoved

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

federal*
hodnocení

0x

Nevím nic zcela určitě toto jsem nikdy nemusel řešit, ale mám dojem, že se o výmaz musí žádat, ale po jaké době od uplynutí to je nevím - snad by trestní zákon či trestní řád napověděl.

F-

advokatkabrno*
hodnocení

0x

Neboť se jedná o podmíněné odsouzení není v zásadě nutné podávat žádost a pokud vyhovíte podmínkám uvedeným v rozsudku, má se za to, že jste se osvědčil a je na Vás pohlíženo jako byste nebyl odsouzen (není zápis ve výpisu z RT). O tom, že jste splnil podmínky rozhoduje okresní soud v místě Vašeho bydliště (bez ohledu na to, který soud rozhodoval ve Vaší věci původně) ze své vůle bez podnětu po uplynutí 24 měsíců.

Pokud by soud opomněl toto rozhodnutí učinit, za rok poté co uplyne Vašich 24 měsíců se má ze zákona za to, že jste se osvědčil a je na místě vymazat Váš záznam v RT. O to je ovšem třeba na příslušném soudě, který o Vás zapomněl rozhodnout (stává se to často) žádat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]